Το πλοίο Ocean Viking, με τετρακόσιους τρεις μετανάστες, θα αγκυροβολήσει αύριο στο λιμάνι του Τάραντα


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 23:01

Το ιταλικό υπουργείο εσωτερικών αποφάσισε ότι το πλοίο Ocean Viking, στο οποίο επιβαίνουν 403 μετανάστες και πρόσφυγες, θα μπορέσει να ελλιμενιστεί αύριο στο λιμάνι του Τάραντα της Απουλίας.

Το πλοίο ανήκει στην ΜΚΟ Γιατροί χωρίς Σύνορα, η οποία έκανε γνωστό ότι στους διασωθέντες συμπεριλαμβάνονται 149 ανήλικα και 39 γυναίκες.

Την επιλογή της κυβέρνησης Κόντε σχολίασε άμεσα στο διαδίκτυο, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι. Τόνισε ότι «σκοπεύει να καταγγείλει τον ιταλό πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, οι οποίοι κράτησαν επί τέσσερις ημέρες στην θάλασσα τους μετανάστες αυτούς, πριν αποφασισθεί σε ποιο λιμάνι θα πρέπει να αποβιβασθούν». Η ευθεία αναφορά του Σαλβίνι, είναι στο αίτημα των ιταλών δικαστικών, οι οποίοι ζητούν να παραπεμφθεί σε δίκη, επειδή τον περασμένο Ιούλιο στέρησε την ελευθερία σε πάνω από εκατό μετανάστες και πρόσφυγες που επέβαιναν στο ιταλικό στρατιωτικό πλοίο Γκρεγκορέτι.

Ο τότε Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, επί μια εβδομάδα είχε αρνηθεί να υποδείξει ένα ασφαλές λιμάνι, ενώ η τελική επιλογή έγινε μετά και από παρέμβαση του πρωθυπουργό της χώρας, Τζουζέπε Κόντε.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 23:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει