Το Πολεμικό Ναυτικό πήρε τον έλεγχο του τάνκερ που κατέλαβαν οι μετανάστες που διέσωσεΤο Πολεμικό Ναυτικό της Μάλτας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι έθεσε υπό τον έλεγχό του το Elhiblu 1, ένα δεξαμενόπλοιο το οποίο είχαν καταλάβει οι μετανάστες τους οποίους είχε διασώσει την Τρίτη το βράδυ στα ανοικτά της Λιβύης.

«Το δεξαμενόπλοιο, το πλήρωμά του και όλοι οι μετανάστες συνοδεύονται από το Πολεμικό Ναυτικό (…) για να παραδοθούν στην αστυνομία για περαιτέρω έρευνες», πρόσθεσε το Πολεμικό Ναυτικό, επισημαίνοντας ότι το πλοίο αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Μάλτας περίπου στις 08:30 (τοπική ώρα, 09.30 ώρα Ελλάδας).

Χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι και οι αρχές της Μάλτας είχαν ανακοινώσει ότι μετανάστες είχαν καταλάβει το πλοίο το οποίο τους είχε διασώσει.

Οι 108 μετανάστες περισυνελέγησαν από το Elhiblu 1, όμως κατέλαβαν το δεξαμενόπλοιο όταν συνειδητοποίησαν ότι θα τους μεταφέρει πίσω στη Λιβύη, επεσήμαναν χθες οι ένοπλες δυνάμεις της Μάλτας.

Στην επικοινωνία του μέσω ασυρμάτου «ο καπετάνιος δήλωσε επανειλημμένα ότι δεν είχε τον έλεγχο του πλοίου και ότι το πλήρωμά του αναγκάστηκε και δέχθηκε απειλές από κάποιους μετανάστες προκειμένου να τους οδηγήσει στη Μάλτα», εξήγησε το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας σήμερα.

«Δεν είναι μετανάστες σε δύσκολη κατάσταση, είναι πειρατές, θα δούνε την Ιταλία μόνο με κιάλια», αντέδρασε χθες ο Σαλβίνι, ο οποίος έχει υιοθετήσει μια πολύ σκληρή στάση απέναντι στους μετανάστες.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019, 10:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει