Το «πράσινο πάσο» είναι ο σωστός δρόμος για να ταξιδεύουμε με ασφάλειαΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021, 17:40

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα που θα βοηθήσουν τη χώρα του και ολόκληρη την Ευρώπη να ξεπεράσει την επιδημία του κορωνοϊού.

«Το “ψηφιακό πράσινο πάσο”, το οποίο συνδέεται με τους εμβολιασμούς, είναι ο σωστός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε για να ξαναρχίσουμε να ταξιδεύουμε υπό συνθήκες ασφαλείας. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ξεκίνησε η όλη προετοιμασία και αναμένεται να υπάρξει αναλυτική ανταλλαγή απόψεων, σε σχέση με τον τρόπο εφαρμογής του», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Υγείας.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εμβολιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα του, επιβεβαίωσε ότι «στη φάση αυτή χορηγούνται 250.000 εμβόλια την ημέρα, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ξεπεραστεί ο συνολικός αριθμός των 10.000.000 εμβολιασμών με την πρώτη δόση».

«Από τα τέλη Απριλίου θα ξεκινήσει η εκστρατεία εμβολιασμών και στα ιταλικά φαρμακεία. Η βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα θεωρούμε ότι θα αρχίσει τον Μάιο». «Η κατάσταση, πάντως, παραμένει ιδιαίτερα σοβαρή και τα νοσοκομεία της χώρας είναι πάντα υπό μεγάλη πίεση», δήλωσε, επίσης, ο Σπεράντσα.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να κάνουμε υπερβολικά βήματα προς τα εμπρός, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να ακυρώσουμε όλες τις μέχρι τώρα προσπάθειες», ολοκλήρωσε ο υπουργός Υγείας.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021, 17:40Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει