Το πρώτο κινέζικο «αγροτικό» έρχεται με 600χλμ. αυτονομίαςΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022, 09:40

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί να αναφερόμαστε συχνά στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία και στις απόπειρες της να πρωταγωνιστήσει στην ηλεκτροκίνηση με τη δημιουργία μεγάλων μπαταριών και micromobility λύσεων. 

Σήμερα όμως μας παρουσιάζει το πρώτο ηλεκτρικό Pick-up που θα παραχθεί σε μαζική παραγωγή από την Radar Auto RD6, μία  εταιρία που δημιουργήθηκε από την γνωστή μας Geely, με το μοντέλο να θέλει να συνδυάσει ηλεκτροκίνηση και περιπετειώδες lifestyle.

«Πατώντας» στην αρχιτεκτονική της Geely Sustainable Experience Architecture (SEA) που χρησιμοποιείται για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, το μοντέλο είναι διπλοκάμπινο και η ιπποδύναμη του θα κυμαίνεται από 200 έως και 400 ίππους, με την εταιρία να κάνει λόγο και για επιλογές διπλού κινητήρα, εκτός από την αμιγώς χρήση ηλεκτρισμού. 

Η ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου είναι στα 600χλμ. με βάση το σχετικά γενναιόδωρο CLTC της Κίνας, ωστόσο, τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί έως ότου το Radar Auto αποκαλύψει τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Οι επίσημες φωτογραφίες τύπου του μοντέλου οραματίζονται το ηλεκτρικό φορτηγό ως ένα μέσο ζωής για τους σέρφερ και τους λάτρεις της περιπέτειας και όχι μόνο ως ένα εργαλείο δουλειάς για επαγγελματίες. Το RD6 σχεδιάζεται να μπει στην παραγωγή το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους με τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες να έρχονται αμέσως μετά.

Δεν υπάρχει ακόμη διαθέσιμη τιμολόγηση, αλλά, εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η Radar Auto φέρεται να προσβλέπει σε επέκταση σε αγορές εκτός Κίνας, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής κυκλοφορίας στις ΗΠΑ, ίσως και στην Ευρώπη. 

Θα του δίνατε μία ευκαιρία εάν συνοδευόταν με μία super δελεαστική τιμή;


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022, 09:40Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει