Το Σαν Φρανσίσκο θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021, 12:29

Η πόλη του Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε χθες Τετάρτη, ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά των Αρχών της σχολικής του περιφέρειας για να τις αναγκάσει να ανοίξουν και πάλι τα δημόσια σχολεία, τα οποία έχουν κλείσει εδώ και σχεδόν 11 μήνες εξαιτίας της επιδημίας του COVID-19.

Ο εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο, Ντένις Χερέρα, κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο της πόλης με το επιχείρημα ότι η σχολική περιφέρεια και οι Αρχές της, εκλεγμένοι και ανεξάρτητοι των δημοτικών αρχών, δεν έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για το εκ νέου άνοιγμα των σχολείων σύμφωνα με τους κανόνες της πολιτείας της Καλιφόρνιας.

«Ούτε ένας μαθητής στα δημόσια σχολεία του Σαν Φρανσίσκο δεν έχει πατήσει το πόδι του σε τάξη για 327 μέρες», δήλωσε ο Χερέρα σε συνέντευξη Τύπου.

«Περισσότεροι από 54.000 μαθητές του Σαν Φρανσίσκο υποφέρουν. Μετατρέπονται σε ‘Zoom-μπι’ με το σχολείο μέσω ίντερνετ. Φτάνει πια έτσι», συνέχισε ο εισαγγελέας.

Η προσφυγή του υποστηρίζεται από τη δήμαρχο της πόλης Λόντον Μπριντ. «Δεν είναι ο δρόμος που θέλαμε να ακολουθήσουμε, αλλά τίποτε δεν έχει σήμερα μεγαλύτερη σημασία από το να μπορέσουμε να ξαναπάνε τα παιδιά μας στο σχολείο», σημείωσε η δήμαρχος σε μήνυμά της στο Twitter.

Τα σχολεία του Σαν Φρανσίσκο έχουν λάβει άδεια να ξανανοίξουν από τον περσινό Σεπτέμβριο, υπογράμμισε παράλληλα ο Χερέρα σε ανακοίνωσή του, στην οποία υπογραμμίζει ότι σχεδόν το 90% των σχολείων της γειτονικής κομητείας Μαρίν έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν μαθήματα με φυσική παρουσία μαθητών.

Στο Σαν Φρανσίσκο υπάρχουν επίσης 113 σχολεία ιδιωτικά, ανεξάρτητα και θρησκευτικά, «η συντριπτική πλειονότητα» των οποίων έχουν ξανανοίξει και παραμένουν ανοιχτά, πρόσθεσε.

Στο Σαν Φρανσίσκο, όπως και στο Λος Άντζελες και σε πολλές μεγάλες αμερικανικές πόλεις, τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών είναι επιφυλακτικά απέναντι σε μια επιστροφή στα εκπαιδευτικά ιδρύματα εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί, παρά τις αυξανόμενες πιέσεις από τον κόσμο και τις αρχές.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ δήλωσε επίσης χθες Τετάρτη, ότι τα σχολεία μπορούν να ξανανοίξουν από τη στιγμή που θα έχουν ληφθεί τα αρμόζοντα υγειονομικά μέτρα.

«Υπάρχουν ολοένα και περισσότερα δεδομένα που δείχνουν ότι τα σχολεία μπορούν να ξανανοίξουν με ασφάλεια και ότι αυτό το άνοιγμά τους εκ νέου δεν συνεπάγεται ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί εκ των προτέρων», δήλωσε επίσης η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου Νόσων (CDC), που είναι η υγειονομική αρχή σε ομοσπονδιακό επίπεδο, Ροσέλ Ουαλένσκι.Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει