«Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, συντελέστηκε κατά τη διακυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ»Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, 11:17

Για το ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στους χειρισμούς της έρευνας για την υπόθεση της Novartis, κλήθηκε να καταθέσει στον Άρειο Πάγο, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. 

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε μεν υπαρκτό το σκάνδαλο της  Novartis  αλλά φαίνεται ότι  κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο, όσον αφορά τη στάση του στη διερεύνηση της υπόθεσης. «Όπου υπάρχουν σκιές πρέπει να πέσει φως και αν υπήρξαν εξωθεσμικά παράκεντρα θα πρέπει ν´ αποκαλυφθούν», δήλωσε με νόημα ο κ. Κοντονής, προσερχόμενος στην    ανακρίτρια -αρεοπαγίτη του Δικαστικού  Συμβουλίου  του Ειδικού Δικαστηρίου  Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Ο κ. Κοντονής, ο οποίος συνυπήρξε στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τον κ. Παπαγγελόπουλο, χωρίς ωστόσο να έχουν και τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους,  επικαλέστηκε τις δημόσιες δηλώσεις του και τόνισε: «Το σκάνδαλο  Novartis είναι υπαρκτό, συντελέστηκε κατά την διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσω της παράνομης συνταγογράφησης και της τιμολόγησης εκτοξεύθηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε δυσθεώρητα, αδικαιολόγητα και πρωτοφανή ύψη. 

Το τι έγινε κατά τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης είναι αντικείμενο  δικαστικής έρευνας. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, 11:21Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει