Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρετίζει την είδηση της εκεχειρίας στην Ιντλίμπ της βορειοδυτικής ΣυρίαςΤο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε αργά χθες ότι χαιρετίζει την είδηση της εκεχειρίας στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας -το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη χώρα- και απηύθυνε έκκληση να τερματιστούν οι επιθέσεις που πλήττουν αμάχους.

Την περασμένη εβδομάδα, συριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η εκεχειρία θα λάβει χώρα αν οι αντάρτες τηρήσουν τους όρους της συμφωνίας αποκλιμάκωσης που συνήψαν πέρυσι η Ρωσία και η Τουρκία.

Από τον περασμένο Απρίλιο, το κύμα βίας στη βορειοδυτική Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 400 αμάχους και έχει αναγκάσει 440.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν την περιοχή και να διαφύγουν προς τα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

«Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στη σύρραξη στη Συρία και μόνο μια πολιτική λύση μπορεί να διασφαλίσει ένα σταθερό και ασφαλές μέλλον για όλους τους Σύρους», ανέφερε σε ανακοίνωση η Μόργκαν Ορτέιγκους, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Επιπλέον, πιστεύουμε ότι η μόνη βιώσιμη πορεία προς μια πολιτική λύση είναι η υπό τον ΟΗΕ πολιτική διαδικασία στη Γενεύη, συμπεριλαμβανομένης της συνταγματικής μεταρρύθμισης και των εποπτευομένων από τα Ηνωμένα Έθνη εκλογών», πρόσθεσε η Ορτέιγκους.

Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν το έργο του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία Γκάιρ Πέντερσεν και των Ηνωμένων εθνών για την προώθηση μιας πολιτικής διαδικασίας υπό την ηγεσία των Σύρων, που θα πρέπει οι ίδιοι να την ενστερνιστούν και θα οδηγήσει σε μόνιμο, ειρηνικό και πολιτικό τερματισμό της σύρραξης, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019, 08:52

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει