Το Στέκι “Αλληλεγγύης για όλους” για δηλώσεις του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ Παπαευσταθίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε απάντηση των δηλώσεων του αντιπρόεδρου της ΔΕΥΑΜΒ κ.Παπαευσταθίου σχετικά με την διακοπή παροχής νερού στο Στέκι Αλληλεγγύης. έχουμε να δηλώσουμε τα κάτωθι : Το Στέκι «Αλληλεγγύης για όλους» στην διετή του λειτουργία έχει να δείξει αξιόλογη δραστηριότητα όπως α) συλλογή και διανομή τροφίμων, ρούχων, β) συλλογή και διανομή φαρμάκων σε συμπολίτες μας, αλλά και σε άλλους δοκιμαζόμενους λαούς. Στον χώρο του στεκιού λειτουργεί κοινωνικό φροντιστήριο για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, ενώ έχουν γίνει πολλές εκδηλώσεις πολιτιστικές για παιδιά και ενήλικους. Υπάρχει συνεργασία με τις άλλες εθελοντικές δομές της πόλης όπως το κοινωνικό ιατρείο και το κοινωνικό φαρμακείο και την Εκκλησία για την πιο αποτελεσματική ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Τέλος στο στέκι βοηθούν εθελοντικά δεκάδες φίλοι και ωφελούνται πάνω από 500 οικογένειες.

Τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του καλύπτονται από ιδιωτικές προσφορές και μόνο. Σε πρόσφατο λογαριασμό της ύδρευσης με έκπληξη είδαμε ότι διακόπτεται η παροχή νερού, λόγω ενός παλαιού χρέους του 2007 – 2008, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την λειτουργία του στεκιού, που άρχισε εδώ και δύο χρόνια. Το παλαιό χρέος είχε παγώσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με την προϋπόθεση ότι θα πληρώνονται οι τρέχοντες λογαριασμοί, πράγμα που τηρήθηκε ευλαβικά. Ενημερώθηκαν από τους εθελοντές οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΜΒ για το συμβάν και εμβρόντητοι πήραν την απάντηση ότι δεν μπορεί η νέα διοίκηση να «παρανομεί» και ότι εμμένουν στην διακοπή του νερού. Ουδέποτε από πλευράς μας δεν ζητήθηκε ειδική μεταχείριση και διαγραφή του χρέους , το οποίο δεν ανήκε σε μας. Ζητήσαμε , το αυτονόητο να στηρίξει ως όφειλε η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ το Στέκι Αλληλεγγύης ως κοινωνική δομή που συνδράμει παράλληλα και συμπληρωματικά με τις υπόλοιπές κοινωνικές δομές του Δήμου , της Εκκλησίας και όσες άλλες στηρίζονται από ομάδες συμπολιτών μας , να επανασυνδεθεί το νερό ως κοινωνικό αγαθό που είναι για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.

Επισημαίνουμε ότι οι μεγαλύτεροι οφειλέτες της ΔΕΥΑΜΒ είναι ο Δήμος και άλλοι μεγάλοι οργανισμοί και εταιρίες. Μήπως επιβάλλεται και εκεί διακοπή του νερού ώστε να βοηθήσουμε την μείωση του ελλείμματος της ΔΕΥΑΜΒ ;Εμείς δεν συμφωνούμε και θα ζητήσουμε συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο.

Λόγω των εξελίξεων αυτών καλούμε την Πέμπτη 27/12/2014 στις 7μμ στο Στέκι Αλληλεγγύης έκτακτη ανοικτή γενική συνέλευση με τα εξής θέματα :

· Προετοιμασία δράσεων για τις γιορτές ( εξορμήσεις σε σούπερ μάρκετ για συλλογή τροφίμων, καλέσματα στον κόσμο για στήριξη με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης)
· Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και παιδικό πάρτυ με προσφορά δώρων.
· Ενίσχυση του κοινωνικού φροντιστηρίου του Στεκιού από εθελοντές.
· Συζήτηση για την επανασύνδεση του νερού στο Στέκι .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει