Το σύστημα υγείας της Υεμένης «έχει ουσιαστικά καταρρεύσει»


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020, 13:13

Η επιδημία του κορωνοϊού πιστεύεται ότι εξαπλώνεται στην Υεμένη, όπου το σύστημα υγείας «έχει ουσιαστικά καταρρεύσει», προειδοποίησε σήμερα ο ΟΗΕ κάνοντας έκκληση για την άμεση συγκέντρωση δωρεών για την εμπόλεμη χώρα.

Αναφερόμενος στις ανθρωπιστικές οργανώσεις, ο Γενς Λέρκε εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης από τη Γενεύη: «Ενημερωνόμαστε από πολλές εξ αυτών ότι η Υεμένη είναι πραγματικά στα πρόθυρα κατάρρευσης τώρα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά ανησυχητική, λένε ότι το σύστημα υγείας έχει ουσιαστικά καταρρεύσει».

«Αναφέρουν ότι αναγκάζονται να διώχνουν ανθρώπους διότι δεν έχουν αρκετό οξυγόνο, δεν έχουν επαρκή εξοπλισμό ατομικής προστασίας», πρόσθεσε.

Οι αρχές της Υεμένης έχουν αναφέρει 184 κρούσματα από τον covid-19 και 30 θανάτους στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Όμως «ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι σχεδόν σίγουρα πολύ μεγαλύτερος», επεσήμανε ο Λέρκε.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι θα ζητήσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την Υεμένη ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τα προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα έως το τέλος του έτους.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020, 13:13

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει