Το τηλεοπτικό δίκτυο NHK ζητεί συγγνώμη για την είδηση ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019, 03:50

Το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη σήμερα διότι μετέδωσε κατά λάθος την πληροφορία ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο που έπεσε στη θάλασσα, στα ανοικτά του νησιού Χοκάιντο.

Το NHK, που επικρίνεται συχνά το τελευταίο διάστημα από πολλούς που κρίνουν πως έχει μετατραπεί σε φερέφωνο της κυβέρνησης του Σίνζο Άμπε, ανέφερε ως επείγουσα είδηση πως εκτοξεύθηκε πύραυλος και ότι κατά εκτιμήσεις έπεσε στη θάλασσα.

Η είδηση αυτή είχε συνταχθεί «για λόγους εκπαίδευσης» του προσωπικού, δεν αποτελούσε γεγονός, παραδέχθηκε το δίκτυο σε ανακοίνωσή του.

Η μετάδοση της λαθεμένης είδησης καταγράφηκε την ώρα που οι ένοπλες δυνάμεις στην Ιαπωνία, στη Νότια Κορέα, στις ΗΠΑ και αλλού βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από την Πιονγκγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα έχει δώσει προθεσμία στις ΗΠΑ ως τα τέλη του έτους για να αλλάξουν την «εχθρική» πολιτική τους και να δεχθούν να συζητήσουν τη σταδιακή άρση των κυρώσεων για να ξαναρχίσουν οι διμερείς διαπραγματεύσεις για τον πυρηνικό αφοπλισμό της, απειλώντας ότι θα στείλει ένα «χριστουγεννιάτικο δώρο» στην Ουάσινγκτον εάν δεν ικανοποιήσει αυτό το αίτημά της.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019, 03:51

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει