Το Τόκιο ζητεί από τους κατοίκους του να μην βγουν έξω το Σαββατοκύριακο


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020, 16:02

Η κυβερνήτης του Τόκιο ζήτησε από τους κατοίκους της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας να παραμείνουν στα σπίτια τους αυτό το Σαββατοκύριακο, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο «έκρηξης» της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, μετά την καταγραφή στην πόλη 41 νέων κρουσμάτων σήμερα.

Η Γιουρίκο Κόικε είπε ότι το Τόκιο, όπου οι Αρχές δεν έχουν επιβάλει προς το παρόν δρακόντεια μέτρα περιορισμού όπως σε άλλες μεγαλουπόλεις παγκοσμίως, έχει φτάσει σε «κρίσιμη στιγμή».

«Ζητάμε αμέσως από τους πολίτες να μην βγουν αυτό το Σαββατοκύριακο εάν δεν πρόκειται για επείγουσα ανάγκη», επισήμανε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε. Η ίδια προέτρεψε τους κατοίκους της πόλης να εφαρμόσουν την «τηλεργασία», όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και να μην βγουν έξω το βράδυ. «Από αυτήν την εβδομάδα, ενδέχεται να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια έκρηξη των κρουσμάτων», προειδοποίησε.

Τουλάχιστον 1.200 άνθρωποι, εκ των οποίων περίπου 200 στην πρωτεύουσα, έχουν νοσήσει από τον νέο κορωνοϊό στην Ιαπωνία και 43 έχουν πεθάνει.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020, 16:02

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει