Το υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, 21:15

Ο Λίβανος επιβεβαίωσε σήμερα το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού μετά την άφιξη ενός άνδρα από το Ιράν στις 24 Φεβρουαρίου, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΝΝΑ.

Ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου μετέφερε τον ασθενή από το σπίτι του σε νοσοκομείο της Βηρυτού όπου και τέθηκε σε καραντίνα μετά την εκδήλωση πρώιμων συμπτωμάτων. Η κατάσταση της υγείας του δείχνει σταθερή, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Τα δύο προηγούμενα κρούσματα στον Λίβανο καταγράφηκαν σε ανθρώπους που ταξίδεψαν με την ίδια πτήση από το Ιράν, η οποία μετέφερε 150 επιβάτες και έφθασε την περασμένη εβδομάδα στη χώρα.

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι ο απολογισμός των νεκρών από τον κορωνοϊό αυξήθηκε σε 26 — ο υψηλότερος αριθμός θανάτων από τον ιό εκτός της Κίνας — και ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί ανέρχεται σε 245,

Καθώς ο ιός εξαπλώνεται στη Μέση Ανατολή, αρκετές αραβικές χώρες έχουν αναστείλει τις αεροπορικές συνδέσεις και έχουν επιβάλει περιορισμούς στις θαλάσσιες μεταφορές.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, 21:15

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει