Το χορευτικό τμήμα Αγριάς – Δράκειας εκπροσώπησε άξια Πήλιο και Β. Σποράδες (photos)
Το παραδοσιακό χορευτικό τμήμα της δημοτικής κοινότητας Αγριάς – Δράκειας του ενιαίου δήμου Βόλου, που είναι υπό την σκέπη της νέας κοινωφελής επιχείρησης Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. συμμετείχε μετά από πρόσκληση του Τμήματος Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού ( CID UNESCO ), στη 10η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων στο Κηποθέατρο “Δόρα Στράτου” στις 5 Σεπτεμβρίου 2011 και έλαβε τιμητική διάκριση με την παρουσίαση της πολιτιστικής κληρονομιάς και των παραδοσιακών χορών της ευρύτερης περιοχής του Πηλίου και των Β. Σποράδων. Το χορευτικό τμήμα της δημοτικής κοινότητας Αγριάς – Δράκειας εδώ και 3 χρόνια είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού ( CID ) , υπό την αιγίδα της UNESCO και του θεάτρου της Δόρα Στράτου.
Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο κηποθέατρο ¨ Δόρα Στράτου ¨ , στο Λόφο Φιλοπάππου, απέναντι από την Ακρόπολη, και συμμετείχαν 6 αξιόλογα χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το κηποθέατρο ¨ Δόρα Στράτου ¨ είναι το προπύργιο του ελληνικού χορού εδώ και 58 χρονιά και το μοναδικό στο είδος του σε όλο τον κόσμο.
Τα χορευτικά που συμμετείχαν με την σειρά που παρουσιάστηκαν ήταν:
1. Λαογραφικός Όμιλος Μεσσάτιδας « Ο Φίλερης »
2. Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου
3. Πολιτιστικός Σύλλογος Προσηλίου Φωκίδας
4. Χορευτικό τμήμα της δημοτικής κοινότητας Αγριάς – Δράκειας του ενιαίου Δήμου Βόλου
5. Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρολίμνης Πέλλας
6. Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς
Την αποστολή συνόδευσαν, ο υπεύθυνος πολιτισμού της δημοτικής κοινότητας Αγριάς – Δράκειας κ. κ. Γρηγόριος Σελημάς, η υπεύθυνη ιματισμού κ. Κατερίνα Σελημά και ο καθηγητής φυσικής αγωγής και χοροδιδάσκαλος του χορευτικού τμήματος κ. Κωνσταντίνος Μούτος.
Αξίζει να σημειωθεί και πρέπει να δοθούν πολλά συγχαρητήρια στην 20μελή χορευτική ομάδα που έδωσε πραγματικά τον καλύτερο εαυτό της, παρουσιάζοντας με τον καλύτερο και αυθεντικότατο τρόπο τους χορούς της περιοχής του Πηλίου και των Β. Σποράδων. Οι χοροί παρουσιάστηκαν με φορεσιές από την Σκόπελο, το Τρίκερι και το Πήλιο αφήνοντας έκπληκτους όλους τους θεατές που παρακολούθησαν την παράσταση.
Το χορευτικό τμήμα της δημοτικής κοινότητας Αγριάς – Δράκειας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά, το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη για την οικονομική ενίσχυση, και τον Χορευτικό Όμιλο Άνω Λεχωνίων για την παραχώρηση των παραδοσιακών στολών από την περιοχή του Τρίκερι και του Πηλίου.


