Το χρέος της κυβέρνησης απέναντι στον λαό είναι να μην πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ

«Το χρέος που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στον ελληνικό λαό, είναι ούτε ένα ευρώ, δημόσιου χρήματος, να μην πάει χαμένο», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Καναλλάκι της Πάργας, ενός έργου που είχε ξεκινήσει το 1998 και οι εργασίες είχαν σταματήσει το 2009.

Ο υπουργός ήταν προσκεκλημένος στα εγκαίνια του έργου, καθώς με δικές του ενέργειες από την θέση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης το 2016, ενέκρινε την τροποποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ηπείρου και προβλέφθηκε το ποσό των 300.000 ευρώ, όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Πάργας, Αντώνης Νάστας, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά και απέδωσε τα εύσημα στο Αλέξη Χαρίτση.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε πως η κυβέρνηση στηρίζει τα έργα που χρειάζονται οι τοπικές κοινωνίες στη Ήπειρο και σε όλη την Ελλάδα.

«Όλες οι χρηματοδοτήσεις, θα πάνε σε έργα σημαντικά που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Χαρίτσης εξήρε την συνεργασία που είχε με όλους τους αρμόδιους φορείς που οδήγησε στα εγκαίνια του σημαντικό έργου στο Καναλλάκι, ενώ σχολίασε:

«Ερχόμενος εδώ και διαβάζοντας το ιστορικό του έργου, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα δεδομένα και για την χώρα μας αν δεν χρειάζονταν 20 χρόνια για να ολοκληρώσουμε και να εγκαινιάζουμε ένα κλειστό Γυμναστήριο…»

Το 2015, όπως είπε, η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με ανάλογα ζητήματα και μέλημα της ήταν, από την πρώτη στιγμή, η εξεύρεση λύσης. «…Έπρεπε να κάνουμε δύο πράγματα. Πρώτον, να προσπαθήσουμε να βρούμε τους χρηματοδοτικούς πόρους, τα κονδύλια, για να υλοποιήσουμε αυτά τα έργα, όπως και πράξαμε. Καταφέραμε αυτά τα 4 χρόνια η χώρα μας, να είναι πρώτη στην Ευρώπη στην απορρόφηση κονδυλίων. Αυτό δεν ήταν εύκολο, έγινε με μεγάλη προσπάθεια ώστε να έχουμε την δυνατότητα να υλοποιούμε έργα όπως αυτό εδώ. Το δεύτερο, που έπρεπε να κάνουμε ήταν να συνεργαστούμε. Να προσπαθήσουμε από κοινού, το Κεντρικό Κράτος, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η Περιφέρεια και οι Δήμοι .Συνεργαστήκαμε με όλους, γιατί θεωρούμε πως μέσα από την συνεργασία μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα. Αυτό επιβεβαιώνεται στην πράξη. Αυτό επιβεβαιώνεται εδώ σήμερα» επισήμανε.

Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ικανοποίηση και την χαρά του που το έργο του Κλειστού Γυμναστήριου Καναλλακίου εγκαινιάζεται. Μάλιστα ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση προχώρησε σε τριπλασιασμό των πόρων στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να υλοποιηθούν και άλλα έργα για την νεολαία σε όλη την Ελλάδα. Επίσης ο υπουργός τόνισε, ότι πριν λίγες εβδομάδες, με γενναία χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 5,5 δισ. ευρώ, εντάχτηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», το διαδημοτικό έργο ύδρευσης των παραλιακών περιοχών της Πάργας και της Πρέβεζας.

Ο Αλεξης Χαρίτσης δεσμεύτηκε δημόσια, πως το ζητούμενο έργο στην περιοχή, το Πολιτιστικό Κέντρο θα γίνει πραγματικότητα. Κλείνοντας την ομιλία του, επισήμανε πως «όλα τα έργα που υλοποιούνται δεν ανήκουν σε κανέναν άλλο, παρά μόνο στον λαό».

Κατά την τελετή των εγκαινίων χαιρέτησε και ο υφυπουργός Εργασίας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ο οποίος έκανε αναφορά στην πορεία του έργου που ξεκίνησε το 1998 και πάντα ήταν το ζητούμενο για τους κατοίκους. Το έργο όπως είπε, είναι ένα Κέντρο Αθλητισμού για όλο τον Νομό Πρέβεζας, χάριν στην συνεργασία του αρμόδιου Υπουργείου, της Περιφέρειας και του Δήμου.

Σημαντική ημέρα για τον Δήμο Πάργας, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αντώνης Νάστας τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου, γιατί όπως υπογράμμισε, ένας μεγάλος στόχος έγινε πραγματικότητα.

«Παραδίδουμε ένα αθλητικό στολίδι στην νεολαία, μοναδικό στην Ήπειρο» είπε και ευχαρίστησε τους δυο υπουργούς για την στήριξη σε όλα τα αναγκαία έργα στο Δήμο.

Τον αγιασμό του Κλειστού Γυμναστηρίου, έκανε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς κ. Τίτος, ενώ παραβρέθηκαν ο Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ. Μακεδονίας – Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και Στρατού, φορείς και πλήθος κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει