Το χρονικό της μεγάλης κόντρας Πολάκη
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023, 07:42

Ο «αψύς Κρητικός»· με αυτή την έκφραση είχε περιγράψει -σε ανύποπτο χρόνο- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τον Παύλο Πολάκη, με τον οποίο έχει έρθει σε σύγκρουση ουκ ολίγες φορές. Ως αρμόδιος τομεάρχης Διαφάνειας ο κ. Πολάκης είχε φέρει στο φως μια σειρά από πολιτικά σκάνδαλα, όμως η αξιωματική αντιπολίτευση βρέθηκε πολλές φορές προ εκπλήξεων λόγω της «εκρηκτικής» προσέγγισης του βουλευτή της.

Για αυτόν τον λόγο, το γραφείο του κ. Τσίπρα είχε ζητήσει από τον Παύλο Πολάκη να ενημερώνει πριν οποιαδήποτε δημοσιοποίηση αφορούσε σκάνδαλο της ΝΔ. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο κρητικός πολιτικός φαινόταν να είχε συμμορφωθεί με αυτή την εντολή, αλλά μια ανάρτησή του την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον βουλευτή του κόμματός του. Αυτή η εσωκομματική κόντρα, όμως, μετράει πολλούς μήνες…

Το «λάθος» με τα ψηφοδέλτια

Πριν λίγες μέρες, κατά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις επερχόμενες εκλογές, ο Παύλος Πολάκης είχε προκαλέσει αναστάτωση με την επιμονή του να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Χανίων ο «οπλαρχηγός» του, Μιχάλης Χαιρετάκης, μολονότι είχε ληφθεί διαφορετική απόφαση από το αρμόδιο πενταμελές όργανο και την Πολιτική Γραμματεία.

Συγκεκριμένα, με μια ανάρτησή του στο Facebook, ο βουλευτής είχε δηλώσει:

«Προφανώς από ”λάθος” ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη, παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας, στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά.

Μέχρι να διορθωθεί το «λάθος» δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα.

Εγώ φίλους και συντρόφους δεν πουλάω, επειδή κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου!

Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή ΟΛΑ!!»

Προφανώς από «λάθος» ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην…


Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023

 

Τότε, κομματικές πηγές είχαν απαντήσει ως εξής:

«Οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος.

Η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά».

Λίγο αργότερα, ο Παύλος Πολάκης είχε υποχωρήσει: «Χωρίς διαρροές και ΕΥΘΕΩΣ: Η συλλογική απόφαση εχθές στην πολιτική γραμματεία περιείχε 6 υποψήφιους στα Χανιά!! Αυτήν υπηρετώ τιμώντας και φιλία και συντροφικότητα και προσωπική αξιοπρέπεια. Προφανώς και ΟΛΑ θα λυθούν και θα αποφασιστούν με καθαρό και δημόσιο τρόπο στα όργανα του κόμματος. Αυτά και ΤΕΛΟΣ μέχρι τις συνεδριάσεις των οργάνων, γιατί ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει με ΚΡΟΤΟ και η άλλη φορά να είναι ΑΛΛΙΩΣ!!».

Χωρίς διαρροές και ΕΥΘΕΩΣ: Η συλλογική απόφαση εχθές στην πολιτική γραμματεια περιείχε 6 υποψήφιους στα Χανια!! Αυτήν…


Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023

 

Η «εισβολή» στο κράτος και ο… τελευταίος πονοκέφαλος

Χθες, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, μια νέα ανάρτηση του Παύλου Πολάκη πυροδότησε μια αλυσίδα γεγονότων στο πολιτικό γίγνεσθαι και έναν νέο πονοκέφαλο στον Αλέξη Τσίπρα, η οποία -εν τέλει- οδήγησε στην απομάκρυνση του βουλευτή Χανίων από τη θέση του Τομεάρχη Διαφάνειας και στην παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η επίμαχη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη δημοσιεύθηκε στο Facebook και -συνοδευόμενη από φωτογραφίες δημοσίων προσώπων- ανέφερε τα εξής:

«ΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ»…..(φωτο 1-2-3-4) 

Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!

Νομίζω κατάλαβαν οι περισσότεροι πλέον αυτά που φωνάζω από το 2016 …..

-Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του Νόμου Παππά που κατάργησε η ΝΔ. Τέρμα στις Λίστες ΠΕΤΣΑ, τα λεφτά πίσω!!

-Εθελουσία στους δικαστές  άνω των 60  ,δεύτερη σχολή δικαστών με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια, ενοποίηση προανάκρισης με κύρια ανάκριση για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος ,όπως και μέγιστη αναβολή ενός μηνός σε κάθε βαθμό εκδίκασης για αυτές τις υποθέσεις.

-Κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή, ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικών και στις εφορείες!

-ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ τουλάχιστον μια από τις 4 συστημικές Τράπεζες, με κατάργηση του ΤΧΣ και πέρασμα  των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικών!

Κατάργηση πτωχευτικού Μητσοτάκη, νέος νόμος Κατσέλη  με προστασία της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση εξόφλησης με δόσεις που αντέχουν οι δανειολήπτες ,με μετατροπή των κόκκινων  δανείων σε ΧΡΕΩΛΥΤΙΚΑ 

Όχι στις διαγραφές των δανείων των μεγαλομπαταχτσήδων και μεγαλοοφειλετών (εφοπλιστές δάνεια ΜΜΕ όπως πρώτο Φλέμα κλπ. κλπ.)

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!».

ΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ»…..(φωτο 1-2-3-4) Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!! Νομιζω κατάλαβαν οι…


Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023

 

Μετά από αυτή την πρωτοβουλία του Παύλου Πολάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε πως «έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας».

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσα στις οποίες και του βουλευτή Παύλου Πολάκη, για ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Στις υπό διερεύνηση αναρτήσεις πέραν των ανώτατων δικαστικών, υπάρχουν αναφορές και σε δικαστικούς που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής, αναφέρει ότι ο Γιάννης Ραγκούσης αναλαμβάνει τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχης Διαφάνειας, ενώ την ερχόμενη Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την ερχόμενη Τρίτη 28/2 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο Πρόεδρος θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του.

Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

Η απάντηση του Πολάκη

Με μια ακόμα ανάρτηση, ο Παύλος Πολάκης άφησε αιχμές για τη στάση του κόμματος:

«Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή. Με “πηγές” δεν θα ανοίξω διάλογο…

Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά. Εκεί θα μιλήσουμε και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο!»

Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή . Με «πηγές» δεν θα ανοίξω διάλογο …. Προφανώς…


Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει