Το 9ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας (EsoDiMeSO) στις 25 και 26 Νοεμβρίου στο Ζάππειο


Το 9ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας (EsoDiMeSO), θα λάβει χώρα στις 25 και 26 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών με περισσότερους από 100 επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι θα μιλήσουν για όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που αφορούν τον διαβήτη, την παχυσαρκία και τον μεταβολισμό.

Ο Διευθυντής Α’ Παθολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και πρόεδρος της ESoDimeSO, Σωτήρης Αδαμίδης, μιλάει στη «Ζούγκλα» για το επερχόμενο συνέδριο και τα μείζονα επιστημονικά θέματα που θα συζητηθούν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην ESoDimeSO, στην οποία έχω την τιμή να προεδρεύω, μας ενδιαφέρει πρωτίστως το πρακτικό αποτύπωμα για τη κοινωνία και η καθημερινότητά μας. Και επειδή οι μάστιγες οι σημερινές είναι ο διαβήτης, η παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο, στο 9ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στις 25 και 26 Νοεμβρίου, επικεντρωνόμαστε σε αυτές τις τρεις ενότητες και όλες τις εξελίξεις που τις αφορούν.

Μεταξύ άλλων θα μιλήσουμε για όλα τα νεότερα φάρμακα για τον ζαχαρώδη διαβήτη, για το θέμα της μείωσης του σωματικού βάρους αλλά και τις παρενέργειες των φαρμάκων που αφορούν αυτές τις προσπάθειες. Παράλληλα, θα υπάρξει συζήτηση σχετικά με νέα εμβόλια τα οποία έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν αυτοάνοσα νοσήματα, για την ορμόνη που απογειώνει τη λίμπιντο και για την δίαιτα που βοηθά στην απώλεια της κυτταρίτιδας.

Επιπλέον θα δοθούν απαντήσεις σε σημαντικά θέματα που απασχολούν την επιστημονική κοινότητα όπως πόσο βλάπτει η Covid-19 την καρδιά και γιατί στον καύσωνα διπλασιάζονται τα ποσοστά των καρδιακών παθήσεων. Πολύ μεγάλο αφιέρωμα έχουμε και στην τεχνική νοημοσύνη για την πρώιμη ανίχνευση της  καρδιακής προσβολής. Θα μιλήσουμε για το αλκοόλ, ποιο είναι το επιτρεπτό όριο και ποιες οι ευεργετικές του ιδιότητες αλλά και για την φιναστερίδη και τον Ντόναλτ Τραμπ, ο οποίος χρησιμοποίησε αυτό το φάρμακο που αφορά τον προστάτη για την τριχόπτωση και δούλεψε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα θα δούμε πώς επηρεάζει η κλιματική αλλαγή την ψυχική μας υγεία, πώς μπορούμε χωρίς χειρουργείο να θεραπεύσουμε την σκωληκοειδίτιδα αλλά και πώς μπορεί η ασπιρίνη να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη. Όλα αυτά τα θέματα και άλλα πολλά θα παρουσιαστούν με όσο το δυνατόν πιο απλό τρόπο από περισσότερους από 100 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

 Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει