Το Brexit δεν έχει προστιθέμενη αξίαΜία ημέρα μετά την αναβολή του Brexit για τις 31 Οκτωβρίου, Μισέλ Μπαρνιέ και Μαργκρέτε Βεστάγκερ συζήτησαν επί σκηνής στο Τέσελ της Ολλανδίας με τη δημοσιογράφο του euronews Ιζαμπέλ Μάρκες ντα Σίλβα στο πλαίσιο της συνεργασίας του euronews με το φεστιβάλ Democracy Alive.

«Το Brexit είναι κάτι αρνητικό. Είναι αρνητικό. Είναι ένα παιχνίδι αμφίδρομης ήττας. Το Brexit δεν έχει προστιθέμενη αξία. Μέχρι τώρα κανείς, ούτε καν ο κ. Φάρατζ, δεν κατάφερε να αποδείξει την αξία του Brexit», δήλωσε μεταξύ άλλων ο διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit.

Σύμφωνα με την επίτροπο Ανταγωνισμού, οι ώρες που έχουν δαπανηθεί για το ευρωβρετανικό διαζύγιο θα μπορούσαν να είχαν επενδυθεί στο να διευθετηθούν ζητήματα, τα οποία αφορούν την καθημερινότητα εκατομμυρίων Ευρωπαίων.

Όπως τόνισε η κ. Βεστάγκερ, «έχουμε πράγματα να κάνουμε. Και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο Brexit να επισκιάσει σημαντικά πράγματα, διότι επιμένει να απασχολεί το μυαλό μας, τα μέσα ενημέρωσης, πολύτιμο χρόνο που οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν συζητώντας τι να κάνουν στη συνέχεια, πώς να συμφωνούν περισσότερο, ποια είναι τα σημαντικά πράγματα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε.

»Διότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε συμφωνία για την προστασία των προσφύγων, για το τι θα κάνουμε με τη νόμιμη μετανάστευση, ακόμη συζητούμε για το τι θα κάνουμε με τα εξωτερικά μας σύνορα, συζητούμε πολύ για το εμπόριο και για πολλά άλλα θέματα πυ θα επηρεάσουν την καθημερινότητά μας. Ωστόσο, ξοδεύουμε ώρες ατελείωτες στο Brexit. Ελπίζω με τη νέα παράταση και ότι μπορούν να φύγουν όποτε είναι έτοιμοι, να γίνει το Brexit ζήτημα των Βρετανών».

 

Πηγή: euronews


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 03:11

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει