«Το CDU μπορεί να κυβερνήσει και μόνο του»Το συντηρητικό κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ θα μπορούσε να κυβερνήσει μόνο του, αν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό αποφασίσει να αποχωρίσει, εκτίμησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Το SPD έχει δει τα ποσοστά του να πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδό τους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μετά την απόφαση της ηγεσίας του να συμμετάσχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, παρά τις διαφωνίες της βάσης του, ενώ το κόμμα είναι διχασμένο σχετικά με το αν θα πρέπει να παραμείνει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Παράλληλα η απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών την προηγούμενη εβδομάδα να ορίσουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και σύμμαχο της Μέρκελ, νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει οξύνει την κατάσταση στο SPD.

«Αν το SPD, έπειτα από εσωτερική συζήτηση, αποφασίσει να αποχωρήσει από τον συνασπισμό πριν τον τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) θα πρέπει να συνεχίζει να κυβερνά μόνη της», δήλωσε ο Σόιμπλε στην εφημερίδα Bild.

Η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος ολοκληρώνεται το 2021.

«Οι μεγάλοι συνασπισμοί θα πρέπει στην πραγματικότητα να αποτελούν μόνο εξαιρέσεις», τόνισε ο Σόιμπλε. «Αλλά από το 2005 έχουμε δέκα χρόνια μεγάλων συνασπισμών. Προφανώς ήταν πολλά», εκτίμησε.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, 14:19

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει