Το e-Volos.gr και πάλι ON-Line

Είχε γκρεμίσει τον server του ο σεισμός της Εύβοιας

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2013, ώρα 8.09 το απόγευμα και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός με επίκεντρο την Βόρεια Εύβοια και πιο συγκεκριμένα 6 χλμ. νοτιοδυτικά της Ιστιαίας, σε εστιακό βάθος 5 χλμ., καταγράφεται ισχυρός, της τάξης των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η σεισμική δόνηση, μεταξύ και άλλων πόλεων, γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στο Βόλο, οι κάτοικοι του οποίου, θορυβημένοι από την πλούσια σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών, αναζητούν άμεση πληροφόρηση.

Την είδηση μεταδίδει μέσα σε δευτερόλεπτα πανελλαδικά πρώτο το e-Volos.gr, ο server του οποίου δέχεται καταιγισμό δεκάδων -που κάποια δευτερόλεπτα αγγίζουν και τις εκατοντάδες- χιλιάδων επισκέψεις. Αποτέλεσμα όλων αυτών ο server του e-Volos.gr να «γονατίσει» και παρά την αποσυμφόρησή του μέσα στα επόμενα λεπτά της ώρας να μην ανταποκρίνεται. Ο σεισμός των 4,8R στην Β. Εύβοια τον είχε γκρεμίσει.

Η κινητοποίηση των τεχνικών συνεργατών του e-Volos.gr ήταν άμεση και η διαπίστωση του προβλήματος ακαριαία. Δυστυχώς, ο server θα έπρεπε να αντικατασταθεί, γεγονός που δεν θα επέτρεπε την λειτουργία της ιστοσελίδας για όσο χρονικό διάστημα διαρκούσε η μεταφορά του τεράστιου όγκου των δεδομένων της στο νέο μηχάνημα.

Μεσολάβησαν 60 και πλέον ώρες, ωστόσο το e-Volos.gr επανήλθε στην κανονική του ροή και λειτουργία, αυτήν τη φορά περισσότερο ασφαλές από ποτέ.

Η συγκεκριμένη εμπειρία μας δίδαξε σίγουρα πολλά, ταυτόχρονα όμως μας γέμισε και με περισσότερη αίσθηση ευθύνης απέναντι σε όλους εσάς, τα εκατοντάδες μηνύματα των οποίων κατέκλησαν αυτές τις 65 ώρες το e-mail και το τηλεφωνικό μας κέντρο.

Σας ευχαριστούμε
Η Συντακτική Ομάδα του e-Volos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει