Το Facebook αφαίρεσε ανάρτηση του Τραμπ για τον κορωνοϊό ως παραπληροφόρηση


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020, 18:34

Το Facebook αφαίρεσε μία ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία ισχυρίστηκε ψευδώς πως ο Covid-19 είναι λιγότερο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη. 

Ο εκπρόσωπος του Facebook, Άντι Στόουν, επιβεβαίωσε πως η εταιρεία «κατέβασε» την ανάρτηση επειδή παραβίαζε τους κανόνες της περί παραπληροφόρησης σχετικά με τον Covid-19.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει κατηγορηθεί για υποβάθμιση της απειλής και των κινδύνων του Covid-19, ακόμα και ενώ είχε ο ίδιος μολυνθεί από τον ιό. 

Η ανάρτησή του την Τρίτη προχώρησε σε σύγκριση του Covid-19 με την εποχική γρίπη, με «φουσκωμένα» στοιχεία. Ο πρόεδρος ανάρτησε το ίδιο μήνυμα και στο Twitter, όπου δεν έχει αφαιρεθεί για την ώρα, όμως έχει επισημανθεί πως παραβιάζει τον κανονισμό του Twitter σχετικά με την παραπληροφόρηση για τον Covid-19.

Η ανάρτηση στο Twitter με την επισήμανση περί παραβίασης κανονισμών

Τον Αύγουστο, το Facebook και το Twitter αφαίρεσαν μια ανάρτηση του Τραμπ επειδή περιείχαν ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τον Covid-19. Η ανάρτηση περιείχε ένα βίντεο του προέδρου κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Fox News, στο οποίο ισχυρίστηκε ψευδώς ότι τα παιδιά είναι «σχεδόν άνοσα» στον ιό.

Πηγή: CNN


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020, 18:49

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει