Το Fidesz επιθυμεί τον σχηματισμό μιας νέας πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό ΚοινοβούλιοΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021, 12:52

Το κυβερνών ουγγρικό κόμμα Fidesz διεξάγει συνομιλίες με συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων ο λαϊκιστής Ιταλός Ματέο Σαλβίνι, καθώς αναζητεί μια νέα πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε σήμερα μιλώντας στον κρατικό ραδιοσταθμό ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Την Τετάρτη, το κόμμα του Όρμπαν, το Fidesz, αποχώρησε από τη μεγαλύτερη κεντροδεξιά κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφού η τελευταία έκανε κινήσεις για την αναστολή της συμμετοχής του Fidesz στο πλαίσιο μιας διελκυστίνδας για τις δημοκρατικές επιδόσεις του Όρμπαν.

Ο εθνικιστής Όρμπαν δήλωσε πως, μετά την αποχώρηση από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, υπήρξαν συνομιλίες με πολιτικούς συμμάχους στην Πολωνία, χωρίς να κατονομάσει το κόμμα. Το Fidesz είχε συνομιλίες με τον Ιταλό Σαλβίνι και επίσης με την Τζόρτζια Μελόνι, την επικεφαλής των Αδελφών της Ιταλίας, ενός εθνικοσυντηρητικού κόμματος, δήλωσε.

«Δεν είναι ανάγκη να βιαστούμε» δήλωσε ο Όρμπαν κατά την εβδομαδιαία συνέντευξή του στον κρατικό ραδιοσταθμό.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο στόχος είναι να υπάρξει ένα πολιτικό σπίτι για το Fidesz και για παρόμοιες δυνάμεις στην Ευρώπη που δεν θέλουν μετανάστες και θέλουν να «προστατεύσουν» τις παραδοσιακές οικογένειες.

Η Ε.Ε. έχει επικρίνει τον Όρμπαν επειδή έχει θέσει υπό στενότερο κυβερνητικό έλεγχο τα δικαστήρια, τα μέσα ενημέρωσης, τους ακαδημαϊκούς και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ο Όρμπαν, ο οποίος αντιμετωπίζει την ερχόμενη χρονιά βουλευτικές εκλογές, απορρίπτει τις επικρίσεις και έχει αρνηθεί να αλλάξει πορεία.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021, 13:04Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει