Το KEMPO στις Βρυξέλλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου ο Έλληνας ανώτατος εκπαιδευτής και παγκόσμιος πρωταθλητής του Kempo karate
Θανάσης Λαγός μαζί με τον αθλητή του και πρωταθλητή Ευρώπης στους εφήβους , Δημήτρη Κουτσικό. Μετά από επίσημη πρόσκληση από την παγκόσμια ομοσπονδία του Kempo karate (ICKKF) o Λαγός θα λάβει μέρος στο εξεταστικό σχολείο για το 3ο επίπεδο της μαύρης ζώνης στο Kempo.

Tο σχολείο θα λάβει χώρα στην πρωτεύουσα του Βελγίου υπό την εποπτεία του ιδρυτή της παγκόσμιας ομοσπονδίας Grand Master Daniel Hayen 10Dan και πέντε ακόμα εξεταστών. Η διάρκεια της εξέτασης θα είναι τρείς ώρες συνεχόμενες και Έλληνας εκπαιδευτής θα εξεταστεί διεξοδικώς σε 50 σενάρια αυτοάμυνας μάχης σώμα με σώμα (άοπλα), 50 σενάρια αφοπλισμού και οπλοχρησίας με κοντό ραβδί (kali/escrima) και μικρό μαχαίρι (η λεπίδα δε ξεπερνά τα 15εκ.), όπως επίσης και σε δέκα φόρμες τεχνικών με υποτιθέμενους αντιπάλους (kata/tao).

To εν λόγω σχολείο θεωρείται ως ένα από πιο τα πιο δύσκολα στο χώρο της επαγγελματικής αυτοάμυνας λόγω του πολύπλευρου των γνώσεων και εμπειρίας που πρέπει να έχει ένας ανώτατος εκπαιδευτής στην διαχείριση επικίνδυνων καταστάσεων σε πραγματικές συνθήκες μάχης στο δρόμο. Το Kempo αποτελεί τη μοναδική σύγχρονη τεχνοτροπία επαγγελματικής αυτοάμυνας – αυτοπροστασίας στην πόλη του Βόλου και από τις λιγοστές στην Ελλάδα που εκπαιδεύει τους μαχητές της σε πραγματικές συνθήκες μάχης (μάχη στον δρόμο, αφοπλίσεις, μάχη σε κλειστούς χώρους, οπλοχρησία) δημιουργώντας μαχητές ικανούς να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή κατά προσωπικού σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Το Δ.Σ του συλλόγου εύχεται καλή επιτυχία στη νέα δύσκολη δοκιμασία που έχει να αντιμετωπίσει ο Έλληνας εκπαιδευτής αναμένοντας με μεγάλη αγωνία το αποτέλεσμα της αν και γνωρίζει ήδη την κατάληξη έχοντας παρακολουθήσει από κοντά την όλη προσπάθεια και προετοιμασία του Θανάση Λαγού από τον περασμένο Μάη με την βοήθεια του μαθητή του Δημήτρη Κουτσικού σε καθημερινό επίπεδο στο χώρο της ακαδημίας και όχι μόνο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει