Το Toyota Aygo μετατράπηκε σε crossoverΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021, 15:58

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η ιαπωνική μάρκα αποκάλυψε το X prologue, το μυστηριώδες αυτοκίνητο για το οποίο μας είχε προϊδεάσει πριν λίγο καιρό. Το μοντέλο ανήκει στα αστικά crossover και ουσιαστικά αποτελεί τον προάγγελο του επόμενου Aygo.

Το πρωτότυπο ονομάζεται Aygo X prologue και διακρίνεται για τον εμπνευσμένο σχεδιασμό του, τις έντονες ακμές, τον δυναμισμό, την τόλμη. Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο εντυπωσιακά οχήματα πόλης που έχουμε δει ποτέ.

Οι σχεδιαστές της Toyota δημιούργησαν το concept από μια κόλα χαρτί. Οραματίστηκαν ένα ξεχωριστό όχημα, ένα city car που θα κάνει τη διαφορά, θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των οδηγών και ειδικά των νεότερων σε ηλικία. Καινοτόμησαν και πέτυχαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η εταιρεία το περιγράφει ως ένα cool αυτοκίνητο, ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις και στιγμές εξερεύνησης. Βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B, την ίδια δηλαδή με το νέο Yaris, παραπέμπει σε crossover χάρη στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τα περιπετειώδη χαρακτηριστικά του.

Μπορεί να εξατομικευτεί πλήρως, διαθέτει ενδιαφέροντα αξεσουάρ, όπως ενσωματωμένη βάση για ποδήλατα και κάμερες στους καθρέπτες που καταγράφουν τις διαδρομές.

Όσον αφορά στο εσωτερικό και τους κινητήρες, η Toyota δεν ανέφερε το παραμικρό. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Όσο για την έκδοση παραγωγής, λογικά θα είναι έτοιμη το 2022.

 

Τον Απρίλιο η πρεμιέρα του ηλεκτρικού SUV της Toyota

Μόλις 90 τυχεροί θα αποκτήσουν αυτό το Toyota GR Supra

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021, 15:58Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει