Τρεις θάνατοι και 7.071 νέα κρούσματα κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020, 21:15

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 7.071 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, από 8.550 χθες, Σάββατο και 8.975 την Παρασκευή.

Ο αριθμός των περιστατικών που καταγράφηκαν την Παρασκευή ήταν ένα νέο ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων στη χώρα. Ο αριθμός των νοσηλευομένων από την ασθένεια τις τελευταίες επτά ημέρες έφθασε τους 1.704, εκ των οποίων 288 νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που έχουν πεθάνει από την COVID-19 αυξήθηκε κατά 3 και έφθασε τους 30.701, και ο συνολικός αριθμός των περιστατικών μόλυνσης ανήλθε στα 324.777.

Η Γαλλία πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα νοσηλευθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας τις ερχόμενες δύο εβδομάδες, αντανακλώντας μια αναζωπύρωση των μολύνσεων από COVID-19 τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Στο μεταξύ, η Κορσική θεωρείται από σήμερα κόκκινη ζώνη «ενεργού κυκλοφορίας του ιού» όπως και άλλα πέντε διαμερίσματα στη Γαλλία, και θα πρέπει τα μπαρ να κλείνουν τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Πασκάλ Λελάρζ.

Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης σήμερα κατατάσσει τα δύο διαμερίσματα που αποτελούν το γαλλικό νησί της Μεσογείου στην κόκκινη ζώνη, όπως και άλλα πέντε γαλλικά διαμερίσματα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υιοθετηθούν ενισχυμένα μέτρα κατά του ιού.

«Δεν θα υπάρχει πλέον υπηρεσία [πώλησης] αλκοόλ ούτε δραστηριότητα των μπαρ από τις 00:00. Δεν θα επιτρέπεται η πώληση αλκοόλ ούτε η μεταφορά και κατανάλωση αλκοόλ στους δημόσιους δρόμους από τις 23:00», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης της Κορσικής.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020, 21:17

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει