Τρεις Κύπριοι έχουν αναλάβει υπουργικά καθήκοντα στην ελληνική πολιτική ιστορίαΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021, 14:16

Στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου ο πρώτος Κύπριος πολίτης που ανέλαβε καθήκοντα υπουργού στην Ελλάδα ήταν ο πατέρας της Έλενας Ακρίτα, Λουκής Ακρίτας, ο οποίος διετέλεσε υφυπουργός Τύπου και Πληροφοριών στην κυβέρνηση απελευθέρωσης του Γεωργίου Παπανδρέου.

Ο δεύτερος Κύπριος πολίτης που τοποθετήθηκε σε ελληνική κυβέρνηση ήταν ο αείμνηστος Γιάννος Κρανιδιώτης, ο οποίος διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών το 1997 επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη και στη συνέχεια αναπληρωτής υπουργός για λίγους μήνες, αφού στις 14 Σεπτεμβρίου 1999 βρήκε τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα.

Ο τρίτος Κύπριος πολίτης είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος διετέλεσε Επίτροπος στην Κομισιόν και τοποθετήθηκε υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως και οι προηγούμενοι, ο Χρήστος Στυλιανίδης πολιτογραφείται Έλληνας πολίτης, ως Έλλην ομογενής από την Κύπρο, αλλά διατηρεί και αυτός την κυπριακή ιθαγένεια.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021, 14:21Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει