Τρεις μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών το σύστημα Μητσοτάκη συνεχίζει τα ψέματαΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023, 04:08

«Τρεις μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, το σύστημα Μητσοτάκη συνεχίζει να χρησιμοποιεί τα ψέματα και την κοροϊδία επάνω στον πόνο των συγγενών των θυμάτων, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα αναφέρει ότι «σήμερα η εφημερίδα ‘Documento’ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν κρυπτώ απάλειψε από το Ταμείο Ανάκαμψης των συστημάτων τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού άξονα Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ειδομένη, αλλά και την ολοκλήρωση του άξονα εν γένει». Σημειώνει ότι «όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το ρεπορτάζ επιβεβαιώνεται πλήρως». Επιπλέον τονίζει ότι «παρά τις δεσμεύεις της κυβέρνησης της ΝΔ μετά την τραγωδία των Τεμπών, αναγνωρίζεται εμμέσως ότι η απάλειψη των προαπαιτουμένων της ολοκλήρωσης του σιδηροδρομικού άξονα από το Ταμείο Ανάκαμψης, οδηγεί στον εκτροχιασμό του έργου, το οποίο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2023, όπως ψευδώς έλεγε ο κ. Μητσοτάκης». Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως είναι περίεργο ότι «παρά την επιβεβαίωση του ρεπορτάζ, το υπουργείο Μεταφορών υπό τον υπηρεσιακό υπουργό κ. Γκόλια εμφανίζεται να ψεύδεται ως προς τον χρόνο παράδοσης των συστημάτων και τηλεδιοίκησης». Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «από τη μια στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, από την άλλη όμως στις 24 Μαΐου ενημέρωνε την Κομισιόν ότι το έργο είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023, 04:09Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει