Τρομοκράτες

ΑΡΘΡΟ του Δημήτρη Δανίκα

Δεν αντέχεται πια. Τα Megaλοκανάλια μας τα χουν πρήξει με τον αμερικανικό πανικό. Κάθε βράδυ ο μισός και πλέον χρόνος των τηλεοπτικών δελτίων καταναλώνεται στον τρόμο που τάχα μου επέστρεψε στις ΗΠΑ.

Τι μας λέτε αγαπητέ συνάδελφε Μιχάλη μου Ιγνατίου μου. Δηλαδή μέχρι σήμερα οι αμερικανικές μεγαλουπόλεις και η τριτοκοσμική ύπαιθρος των μεσοδυτικών Πολιτειών διάγανε βίον ήσυχο και ειρηνικό. Δηλαδή οι συμμορίες επιδίδονται σε θεάρεστο έργο. Δηλαδή οι μαφίες μετατράπηκαν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Και δηλαδή τα διακόσια και πλέον εκατομμύρια κουμπούρια που κυκλοφορούν ελευθέρως παρέα με ισάριθμους πιστολέρος έχουν κρεμαστεί στις αποθήκες του αμερικανικού στρατού. Και δηλαδή οι τρελαμένοι μαθητές και χιλιάδες παρανοικοί σαδομαζοχιστές δεν διανοούνται να πειράξουν ούτε μύγα. Και δηλαδή οι serial killers έχουν όλοι τους συλληφθεί και φυλακιστεί!

Τώρα πλάκα με κάνεις; Που λέει και ο Λάκης Λαζόπουλος. Στο όνομα μιας πέτσινης ενημέρωσης καταστρατηγούνται και οι πλέον στοιχειώδεις κανόνες Νηπιακής δημοσιογραφίας. Επομένως κι εγώ δικαιούμαι να τους εκλαμβάνω ως παπαγαλάκια. Επομένως κι εγώ με το καχύποπτο μυαλό μου, όπως κάθε σώφρων πολίτης, δικαιούμαι να σκεφτώ ότι είναι εντεταλμένα μαγνητόφωνα των μεγάλων, κυρίαρχων δημοσιογραφικών πρακτορείων.

Αφού ελάχιστος ο τηλεοπτικός χρόνος που αφιερώθηκε για τα εκατοντάδες θύματα του σεισμού που ταρακούνησε το Ιράν. Αφού γι αυτούς τους παπαγάλους, η ζωή ενός Αμερικανού αξίζει όσο εκατό και πλέον τριτοκοσμικά πλάσματα. Αφού με την τηλεοπτική τρομολαγνεία επιδιώκεται να εμφυτευθούν στο μυαλό των πολιτών ο τρόμος, ο φόβος, το δέος, η απελπισία και ο πανικός. Αφού ο βασικός αλλά αόρατος στόχος είναι ο αποπροσανατολισμός. Αφού είναι σα να σου λέει «κάτσε στ αβγά σου γιατί μια βόμβα σε περιμένει κι εσένα στην γωνία». Και αφού εν τέλει συσκοτίζεται η ουσία.

Που πάει να πει ότι με αφορμή αυτή την τάχα μου αόρατη απειλή, το σύστημα ακονίζει τα μαχαίρια του προκειμένου να μπουκάρει σε κάποια αραβική η ασιατική περιοχή και να αρπάξει ότι βρει. Τουτέστιν συγκοινωνούντα δοχεία ο τρομοκράτης με το Πεντάγωνο, το FBI και την CIA. Το ένα χέρι πλένει το άλλο και τα δύο μαζί τον ιμπεριαλισμό.

Τι θα έκανα στη θέση σου εγώ; Θα αντέγραφα την ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου. Του μεγαλύτερου δημαγωγού όλων των ελληνικών εποχών. Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες. Αει σιχτίρ απ’ εδώ!

Πηγή – ProtoThema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει