Τόσο γελοίοι, ούτε στο σινεμά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πριν από 2 χρόνια, συμπολίτες μας, μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν, μπήκαν στον επί 30 σχεδόν χρόνια εγκαταλελειμμένο δημοτικό κινηματογράφο «Σινέ Νίκη», στην Ν. Ιωνία, και αφού τον καθάρισαν, διοργάνωσαν τριήμερο κοινωνικών εκδηλώσεων με προβολές, συζητήσεις, παιδικά θεατρικά παιχνίδια και συλλογική κουζίνα. Η πρωτοβουλία τους αυτή βρήκε μεγάλη αποδοχή και θετική ανταπόκριση από τους κατοίκους της γειτονιάς.

Όχι όμως και από τον Δήμο Βόλου, υπάλληλοι του οποίου σφράγισαν την είσοδο του σινεμά. Όταν η συνέλευση την ξανάνοιξε, ο Δήμος ζήτησε την συνδρομή της αστυνομίας και έτσι, το επόμενο πρωί άνδρες της ασφάλειας Βόλου εντόπισαν 4 νέους και νέες που κάθονταν σε πάρκο δίπλα στο παλιό σινεμά και τους προσήγαγαν πρώτα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και μετά στον εισαγγελέα.

Την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 δικάζονται στο Βόλο οι 4 νέοι και νέες με την κατηγορία της «διακεκριμένης φθοράς», αφού ο δικηγόρος του Δήμου κατέθεσε ότι δύο βίδες και ένα πόμολο καταστράφηκαν στην προσπάθεια να παραβιαστεί η είσοδος του σινεμά!

Σε εποχές βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, όπως αυτή που μας επιβάλλεται τα τελευταία 4 μνημονιακά χρόνια, οι προσπάθειες αυτοοργάνωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης, θέτουν απέναντι όλους αυτούς που, είτε ως κεντρική εξουσία, είτε ως τοπικοί «άρχοντες», προωθούν και αποδέχονται την ζοφερή σημερινή κατάσταση.

Ως Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα στηρίζουμε κάθε προσπάθεια αυτοοργάνωσης από τα κάτω, κοινωνικής χειραφέτησης και έμπρακτης αλληλεγγύης. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια εκφοβισμού από πλευράς Δήμου Βόλου και Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους και απαιτούμε την απαλλαγή τους από τις γελοίες κατηγορίες, που ούτε σε κωμωδίες του παλιού σινεμά δεν θα μπορούσαν να έχουν θέση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει