Τώρα ποιός θα μαζέψει τον κ. Πολύδωρα;

ΑΡΘΡΟ του Σπύρου Γκουτζάνη

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βύρων Πολύδωρας “εκτίει ποινή”. Το είχε ξαναπεί όταν ήταν υπουργός Δημοσίας Τάξεως τότε που ηττήθηκε κατά κράτος από τον “στρατηγό άνεμο” και κάηκε η μισή Ελλάδα.

Μόνο που τότε μετά το πρώτο τηλεφώνημα από το Μαξίμου ανέκρουσε πρύμναν και τα μάζεψε. Τώρα επιμένει στις αιτιάσεις του για την Χρυσή Αυγή και προκαλεί: “ας με διαγράψουν, θα με απελευθερώσουν, εκείνοι θα εκτεθούν”. Ο κ. Πολύδωρας αντιμετωπίζεται από την ηγεσία σαν “sui generis” περίπτωση σε μία προσπάθεια να κρύψει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Αν τον διαγράψει θα έχει κόστος και ενδέχεται να τον κάνει ήρωα στα μάτια των δεξιών φίλων του που ήδη έχουν μετακινηθεί στην Χρυσή Αυγή. Αν δεν τον διαγράψει κινδυνεύει να υπάρξουν κι άλλοι που να ζητήσουν “συνεργασία” ή “συνεννόηση” με την Χρυσή Αυγή. Και είναι αρκετοί τέτοιοι μέσα στη ΝΔ. Άλλωστε ακόμη και στο στενό περιβάλλον του κ. Σαμαρά όταν εξετάζονταν τα διαφορετικά σενάρια μετά την διαφωνία της ΔΗΜΑΡ με το θέμα της ΕΡΤ το ενδεχόμενο είχε εξεταστεί. Δύο σύμβουλοι του κ. Σαμαρά είχαν προτείνει να επιμείνει στο θέμα της ΕΡΤ να πάει σε εκλογές και την επομένη αν δεν είχε αυτοδυναμία υπήρχαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και στην ανάγκη η Χρυσή Αυγή.

Υπάρχει το χειρότερο ενδεχόμενο, αν ο κ. Πολύδωρας και ενδεχομένως κι άλλοι που “εκτίουν ποινή ψηφίζοντας τα μνημονιακά μέτρα” κατέβουν στις επόμενες εκλογές σε “συνεννόηση” με την Χρυσή Αυγή τί θα γίνει; Δεν έχει κανέναν λόγο ο κ. Μιχαλολιάκος να αρνηθεί μία συνεργασία με πολιτικούς της Δεξιάς. Δεν αλλοιώνει αυτό την φυσιογνωμία του, αντίθετα στην προοπτική ότι θα αυξήσει την κοινοβουλευτική του δύναμη θα χρειαστεί ανθρώπους που να ξέρουν καλύτερη ανάγνωση από τον κ. Παναγιώταρο και θα του δώσουν και την έξωθεν καλή μαρτυρία για να προσεγγίσει και ένα κομμάτι της μεσαίας τάξης που δυσανασχετεί από την οικονομική πολιτική αλλά ακόμη θεωρεί αντιαισθητικούς τους “κοντοκουρεμένους”. Γνωρίμα πράγματα είναι αυτά από το ναζιστικό παρελθόν.

Μήπως δεν τα νομιμοποιεί όλα αυτά ο κ. Σαμαράς όταν λέει ότι “στην εποχή της κρίσης η υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία της πατρίδας”; Ο κ. Πολύδωρας προεξέτεινε τον συλλογισμό του “γιατί όχι συνεννόηση και με την Χρυσή Αυγή για την σωτηρία της πατρίδας όταν όλοι ξέρουμε ότι ο εχθρός είναι η Τρόικα που συμπεριφέρεται σαν δύναμη κατοχής”;

Εγκαίρως προειδοποιούσαν κάποιοι ότι η θεωρία των δύο άκρων δεν ενοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ -το 27,5% μετριοπαθών αριστερών και πρώην πασόκων δεν μπορεί να είναι άκρο- αντίθετα μέσα από την ταύτιση αποενοχοποιείται η Χρυσή Αυγή. Οι νυκοκοιραίοι την συνηθίζουν “δεν είναι δα και τόσο επικίνδυνοι”.

Αν ο κ. Σαμαράς ήθελε να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο που δημιουργείται για το κόμμα του θα έπρεπε ήδη με συνοπτικές διαδικασίες να έχει διαγράψει τον κ. Πολύδωρα και να κόψει στο ξεκίνημα κάθε συζήτηση για συνεργασίες στον δεξιό χώρο που εξωραίζει περαιτέρω την Χρυσή Αυγή. Τώρα ποιός θα μαζέψει τον κ. Πολύδωρα και όσους συμμερίζονται τον προβληματισμό του;

Πηγή – ProtoThema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει