Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ: Για τις εξελίξεις στη ΔΕΥΑΜΒ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Οι τελευταίες «αποκαλύψεις» για το κύκλωμα εργολάβων που λειτουργούσαν κατά ομάδες με στόχο να παίρνουν έργα της ΔΕΥΑΜΒ με υψηλό κόστος δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη σε κανέναν. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το «μαγείρεμα» των αριθμών στις προσφορές που βγήκε στην επιφάνεια. Είναι η ίδια η ανάθεση έργων σε εργολάβους, ότι βάζουν πόδι στο νερό τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα. Είναι μια ακόμη τρανή απόδειξη ότι οι συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα έχουν έναν και μοναδικό στόχο: να εξασφαλίζουν κέρδη στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Είναι μια απόδειξη ότι η επιχειρηματική δράση σε υπηρεσίες του Δήμου, είτε γίνεται με τη μια μορφή διαχείρισης είτε με κάποια άλλη, όσους και όποιους κανόνες και να έχει, τελικά ζημιωμένο θα βγάζει το λαό και κερδισμένες τις διάφορες εταιρείες. Τις συνέπειες αυτής της δραστηριότητας τις έχει δεχτεί στην πλάτη του ο λαός του Βόλου με τα υπέρογκα τιμολόγια, αλλά και με τη χειροτέρευση της ποιότητας του νερού, τη «λειψυδρία» που δεν είναι φυσικό φαινόμενο, αλλά αποτέλεσμα της λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ ως επιχείρηση.

Η γκεμπελίστικη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να μπλέξει γενικά και αόριστα τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ στις απαράδεκτες αναθέσεις που έχουν γίνει έχει διπλό στόχο. Από τη μία να βάλει κι άλλο νερό στο μύλο της προπαγάνδας περί «ανάξιων δημοσίων υπαλλήλων» που δήθεν ζουν σε βάρος των υπόλοιπων εργαζομένων ενοχοποιώντας γενικά όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο, ώστε να καλλιεργήσει κλίμα χτυπήματος των δικαιωμάτων τους, να διασπάσει τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για να περάσει πιο εύκολα η πολιτική τσακίσματος των όποιων κατακτήσεων έχουν κερδηθεί με αγώνες. Από την άλλη να αποπροσανατολίσει από τον πραγματικό ένοχο που είναι η ίδια η επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες του Δήμου και στην ίδια τη ΔΕΥΑΜΒ. Η στάση αυτή είναι συνεπής με την πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. που έχουν ανοίξει προ πολλού τη συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του νερού, όπως και της καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών ώστε να βρουν κι άλλα πεδία κερδοφορίας οι διάφοροι όμιλοι με τραγικές συνέπειες στα λαϊκά νοικοκυριά, μικρή γεύση των οποίων είναι οι τωρινές εξελίξεις στη ΔΕΥΑΜΒ. Η εξαγγελία για αλλαγή του καταστατικού της ΔΕΥΑΜΒ και η πρόσληψη «εξωτερικών συνεργατών», μέτρα που ανακοίνωσε η δημοτική αρχή και που δήθεν θα εξυγιάνουν την κατάσταση, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνέχιση πιο έντονα της πορείας ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΜΒ, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της διαφθοράς που τελικά όμως είναι αποτέλεσμά της! Η δημοτική αρχή δεν έχει κανένα στόχο να λύσει το πρόβλημα προς όφελος των λαϊκών οικογενειών, αλλά προς όφελος άλλης ομάδας επιχειρηματικών συμφερόντων.

Είμαστε απέναντι στη λογική της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών του Δήμου, μέσα σε αυτές και του νερού, και της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα οποία συμφωνούν επί της ουσίας, αλλά διαφωνούν στον τρόπο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ απαιτεί την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό. Να μειωθούν άμεσα τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΜΒ κατά 50% και να δίνεται δωρεάν νερό στους άνεργους. Να μην κόβεται το νερό λόγω χρεών. Να αναπτυχθεί σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να αξιοποιεί με τρόπο φιλικό στο περιβάλλον τους υδάτινους πόρους της περιοχής και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών. Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τους φορείς να διεκδικήσουν αγωνιστικά το δικαίωμά τους στο νερό, να βάλουν φρένο στις επιδιώξεις της Ε.Ε. και των επιχειρηματικών ομίλων. Για να μην πούμε το νερό νεράκι

Μπορεί επίσης να σας αρέσει