Τ.Ε. ΚΚΕ: για τη συνεχή προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Το τελευταίο διάστημα, από μερίδα των ΜΜΕ, γίνεται μια συστηματική προσπάθεια διαστρέβλωσης των ξεκάθαρων θέσεων του ΚΚΕ, κυρίως στο ζήτημα των συνεργασιών και της συμμετοχής του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση διαχείρισης του καπιταλισμού μαζί με άλλα κόμματα.

Μάλιστα η διαστρέβλωση έφτασε στο σημείο σε άρθρο τοπικής εφημερίδας να παρουσιάζεται μέχρι και ο Χ. Φλωράκης ουσιαστικά οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ (!), ενώ σε άλλη τοπική εφημερίδα δημοσιεύτηκε συνέντευξη παλιού συνδικαλιστή των συνταξιούχων που παρουσιάζεται ως στέλεχος του ΚΚΕ και μάλιστα να λέει πράγματα που ποτέ δεν είπε. Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία του ίδιου με την εφημερίδα για να διαμαρτυρηθεί για το ζήτημα, ενώ του υποσχέθηκαν ότι θα γράψουν διορθωτική δήλωση, αυτό δεν έγινε!

Η προσπάθεια αυτή γίνεται για να μπερδέψει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για τις θέσεις του ΚΚΕ. Προσπαθούν να εγκλωβίσουν το λαό στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος και των ανοιχτά δηλωμένων εντολών των επιχειρηματικών ομίλων να προσαρμοστούν όλα τα κόμματα στις τωρινές τους ανάγκες. Παιχνίδι στο οποίο το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν μπαίνει. Επιδίωξη είναι να μείνει η συζήτηση και ο όποιος προβληματισμός στο ζήτημα ποια κυβέρνηση θα είναι καλύτερη ή λιγότερο χειρότερη: της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Να παραχώσουν το λαό ξανά σε ένα νέο δίπολο.

Το ΚΚΕ έχει δηλώσει ξεκάθαρα: όσο ο λαός παραμένει αντιπολίτευση, το ΚΚΕ θα είναι στη θέση της αντιπολίτευσης. Όταν η εργατική τάξη αποφασίσει να πάρει την εξουσία, το ΚΚΕ θα είναι εκεί για να επιτελέσει το ιστορικό του καθήκον. Το ΚΚΕ 95 χρόνια παλεύει για την ανατροπή του καπιταλισμού. Θα ήταν κοροϊδία προς τη βασική του αυτή θέση να γίνει στήριγμά του με τη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση που θα τον διαχειρίζεται. Θα ήταν προδοσία προς την εργατική τάξη και το λαό. Έχουμε πείρα και μάλιστα πρόσφατη και στην περιοχή μας από κυβερνήσεις στον καπιταλισμό στις οποίες συμμετείχαν και Κομμουνιστικά Κόμματα (Γαλλία, Ιταλία, Κύπρος).

Οποιαδήποτε κυβέρνηση, όσο την οικονομία την κατέχουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, στις σημερινές συνθήκες μόνο μνημόνια μπορεί να φέρει. Ο καυγάς ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ είναι αν το μνημόνιο αυτό (ανεξάρτητα πως το βαφτίζουν για τα μάτια του κόσμου) θα είναι της Τρόικα που λέει η ΝΔ ή του ΔΝΤ που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κερδισμένοι και στη μία και στην άλλη περίπτωση θα είναι το κεφάλαιο και χαμένος θα είναι ο λαός.

Για την εργατική τάξη και το λαό αυτό που πρέπει να προκύψει είναι μια όσο το δυνατόν πιο αδύνατη κυβέρνηση, με όσο το δυνατόν πιο αδύναμα στηρίγματα. Εγγύηση για αυτό είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Ισχυρό ΚΚΕ για να είναι ισχυρό το λαϊκό κίνημα, να δυναμώσουν οι διεκδικήσεις, να αποτρέπουμε τη συνεχόμενη επίθεση με οποιαδήποτε κυβέρνηση, να καταφέρνουμε νίκες, αλλά και για να χαράξουμε την προοπτική της πραγματικής – της εργατικής εξουσίας. Να έχει στο μυαλό του κάθε εργαζόμενος πως θα ήταν τα πράγματα τώρα με πιο δυνατό το ΚΚΕ στα σωματεία, στις ομοσπονδίες, στα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις και τις λαϊκές γειτονιές. Αυτό προσπαθούν να θάψουν τα ΜΜΕ και οι επιχειρηματίες που είναι ιδιοκτήτες τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει