Υπέρ της αστυνομικής βίας τοπικός πρωθυπουργός για την καταστολή των διαδηλώσεων


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019, 11:56

Ο τοπικός πρωθυπουργός του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές καλύπτει πλήρως την αστυνομική βία για την ωμή καταστολή των διαδηλώσεων κατά του νομοσχεδίου για χορήγηση υπηκοότητας σε μη μουσουλμάνους

O σκληροπυρηνικός ινδουϊστής, απέκρουσε τις κατηγορίες για βαρβαρότητα που έχουν διατυπωθεί κατά της αστυνομίας, υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα μίας βίαιης απάντησης προκειμένου να αποκατασταθεί η γαλήνη στους δρόμους.

Το βόρειο αυτό κρατίδιο έχει γίνει επίκεντρο σφοδρών συγκρούσεων μετά την κύρωση του νόμου για την χορήγηση υπηκοότητας σε μη μουσουλμάνους μετανάστες, από τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρένντρα Μόντι που πολλοί πρόμαχοι των δικαιωμάτων του πολίτη θεωρούν ότι κάνει διακρίσεις έναντι της μουσουλμανικής κοινότητας, που αποτελεί το 14% του πληθυσμού της Ινδίας. Από τους 25 ανθρώπους που βρήκαν τον θάνατο κατά τις κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο, οι 19 απαριθμούνται στο Ουτάρ Πραντές.

Ο τοπικός πρωθυπουργός Γιόγκι Αντιτιάναθ, που ανήκει στο Ινδουϊστικό εθνικιστικό κόμμα του Μόντι, δήλωσε πως η αυστηρή απάντηση της αστυνομίας έδωσε τέλος στις ταραχές, που έχουν μειωθεί από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Κάθε στασιαστής έχει υποστεί σοκ. Κάθε ταραχοποιός έχει μείνει έκθαμβος. Ενώπιον της αυστηρότητας της κυβέρνησης του Γιόγκι όλοι έχουν σιωπήσει», τονίζεται σε έναν από τους επίσημους λογαριασμούς Twitter του Αντιντγιάναθ, που αναρτήθηκε αργά χθες.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019, 11:57

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει