«Υπέρ» της επανέναρξης της Μπουντεσλίγκα τον Μάιο η κυβέρνηση


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Μαΐου 2020, 18:11

Ο αρχικός προγραμματισμός για την επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα, προέβλεπε ότι οι γερμανικές ομάδες θα επέστρεφαν στα γήπεδα στην 9 Μαΐου.

Ωστόσο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ ανέβαλε οποιαδήποτε απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα, τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη (6/5), οπότε και έχει προγραμματισθεί συνάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των προέδρων των κατά τόπους κρατιδίων.

Ωστόσο, μιλώντας για το θέμα στην γερμανική εφημερίδα «Bild», ο υπουργός Εσωτερικών (σ.σ. αρμόδιος και για θέματα αθλητισμού), Χορστ Ζεχόφερ, είπε ότι «θα ήταν υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος τον Μάιο, υπό ορισμένες προϋποθέσεις».

«Θεωρώ ότι το πρόγραμμα που προτείνεται από την διοργανώτρια αρχή (DFL), είναι εύλογο και υποστηρίζω την επανεκκίνηση τον Μάιο.

Εάν υπάρχει μια περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού σε μια ομάδα ή τη διοίκησή της, ο σύλλογος στο σύνολό του, και ενδεχομένως και η ομάδα κατά την οποία έπαιξε τελευταία, θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα για δύο εβδομάδες», τόνισε ο Γερμανός πολιτικός και πρόσθεσε:

«Συνεπώς, θα συνεχίσουν να υπάρχουν κίνδυνοι για το πρόγραμμα και την κατάταξη στην βαθμολογία».

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Μαΐου 2020, 18:18

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει