Υπερψηφίστηκε η τροπολογία του ΚΚΕ για την πιστοποίηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με την παραπάνω τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για την έρευνα τελειώνει η ασάφεια που υπήρχε μέχρι τώρα για την κατοχή ή όχι παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας από τους αποφοίτους του ΠΤΕΑ που τους στερούσε το δικαίωμα για μόνιμο διορισμό.

Το ΚΚΕ σταθερά όλα τα χρόνια έχει στηρίξει τους αγώνες των φοιτητών και των αναπληρωτών αποφοίτων του ΠΤΕΑ για την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων με την κτήση του πτυχίου τους και την κάλυψη των αναγκών της Ειδικής Αγωγής με μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες στην εκπαίδευση.

Οι κατευθύνσεις τις Ε.Ε. και όλων των κυβερνήσεων για την Παιδεία και την εκπαίδευση οδηγούν συνολικά στην υποβάθμιση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος και στην επιβολή ελαστικών σχέσεων εργασίας για τους εκπαιδευτικούς (αναπληρωτές, 5μηνα).

Όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν κι αποδέχονται τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για το σχολείο που θα υπηρετεί την καπιταλιστική οικονομία, στηρίζουν κι αποδέχονται τις περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης, την περιπλάνηση των εκπαιδευτικών και την αδιοριστία, το κλείσιμο των σχολείων και την κατάργηση των Τμημάτων Ένταξης, την υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής, την ολοένα κι αυξανόμενη επιχειρηματική δραστηριότητα που χρησιμοποιεί τα κενά και τις ελλείψεις για να κερδοφορήσει στις πλάτες των οικογενειών που προσπαθούν να προσφέρουν ποιοτική εκπαίδευση στα παιδιά τους.

Έτσι δεν είναι καθόλου τυχαίο που η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάνει κανένα λόγο για μόνιμους διορισμούς, αλλά παράλληλα ανακοίνωσε το κλείσιμο Νηπιαγωγείων, την ουσιαστική κατάργηση των ολοημέρων και τον στόχο για την σταδιακή κατάργηση των Τμημάτων Ένταξης στο όνομα της αντιμετώπισης του διαχωρισμού των μαθητών, χωρίς όμως να παίρνει κανένα μέτρο για την ουσιαστική ένταξη των μαθητών αυτών στις γενικές τάξεις.

Αποτελεί πρόκληση, λοιπόν, ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζει τα παραπάνω, που ψηφίζοντας το αντιασφαλιστικό έκτρωμα λίγες ώρες πριν στέλνει στον Καιάδα ιδιαίτερα τους νέους εργαζόμενους και απόφοιτους, να αξιοποιεί την ψήφιση της τροπολογίας, υπονοώντας μάλιστα ότι έγινε κατόπιν «ενεργειών του», για να ξεπλύνει τις εγκληματικές ευθύνες του ίδιου και της κυβέρνησής του για τη σημερινή κατάσταση στο χώρο της ειδικής αγωγής και της εκπαίδευσης συνολικότερα.

Οι φοιτητές και οι απόφοιτοι του ΠΤΕΑ, μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητές των Παιδαγωγικών τμημάτων, τους αναπληρωτές και τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, του γονείς και συνολικά τους εργαζόμενους, έχουν συμφέρον να παλέψουν για ενιαίο δημόσιο και δωρεάν 12χρονο σχολείο, που θα αναπτύσσει ολόπλευρα τους μαθητές χωρίς διαχωρισμούς σε αυτούς που «παίρνουν τα γράμματα» και σε αυτούς που «δεν τα παίρνουν», για την ουσιαστική αναβάθμιση την Ειδικής Αγωγής με στόχο την ένταξη των ατόμων με αναπηρίες στην παραγωγή και την κοινωνία.

Να παλέψουν για:

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένη Πρόνοια και Ειδική Αγωγή.
Να απαγορευτεί η επιχειρηματική δράση στο χώρο της Ειδικής Αγωγής
Άμεση και γενναία χρηματοδότηση της Ειδικής Αγωγής.
Πλήρη κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή με μόνιμους διορισμούς.
Να μην κλείσει κανένα Ειδικό σχολείο και τμήμα Ένταξης και να δημιουργηθούν νέα με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
Κανένα παιδί να μην βρίσκεται εκτός εκπαίδευσης, όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στο σχολείο που καλύπτει τις ανάγκες τους. Μέτρα για την μεταφορά των μαθητών στο σχολείο τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει