Υπερωρίες από αίσθημα ευθύνης προτείνει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Στην ανάθεση υπερωριών από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, κατά κύριο λόγο από αίσθημα ευθύνης και προσφοράς, απέναντι στους μαθητές τους, ως πράξη αντίστασης στην κατάρρευση του Δημόσιου Σχολείου και συμπεριφορά αξιοσύνης έναντι των ανάξιων που μας κυβερνούν, καλεί τους καθηγητές της Μαγνησίας η ΕΛΜΕ, με εγκύκλιό της προς τα σχολεία και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ η η πολιτική των μνημονίων έχει καταδικάσει προ πολλού το Δημόσιο Σχολείο. Έχει καταδικάσει το Σχολείο που θα έπρεπε να είναι ανοιχτό σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας, να είναι ανοιχτό στη γνώση και την παιδεία και να παρέχει απλόχερα γνώση και παιδεία.

«Στέρησαν από τους μαθητές μας τα βιβλία, κάθε είδους κοινωνική παροχή, κάθε οικονομική στήριξη. Τώρα τους στερούν το βασικότερο πυλώνα της εκπαίδευσης, τους στερούν τους καθηγητές τους. Λείπουν 2300 εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα, 40 περίπου από τη Μαγνησία. Χάνονται καθημερινά εκατοντάδες εκπαιδευτικές ώρες στα Γυμνάσια, τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, τις ΕΠΑΣ, τα Μουσικά Σχολεία», επισημαίνει η ΕΛΜΕ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας θεωρεί ότι παρά το ότι, την ευθύνη της κατάρρευσης του Δημόσιου Σχολείου την έχουν ακέραια οι πολιτικές ηγεσίες τους σήμερα και του χθες, ο έλληνας εκπαιδευτικός πρέπει να το προστατεύσει. Συνάμα πρέπει να προστατεύσει το κύρος και την αξιοπρέπειά του αλλά κυρίως πρέπει να σταθεί αρωγός στους αγαπημένους τους μαθητές. Πρέπει να προσφέρει τη γνώση και την παιδεία του ακόμη κι αν πρέπει να υπερβάλει εαυτόν, ακόμη και χωρίς καμία ουσιαστική οικονομική ανταμοιβή, ακόμη και αν ήδη έδωσε και με το παραπάνω όσα απαιτεί η Πολιτεία από αυτόν.

Η ΕΛΜΕ καλεί τους συλλόγους διδασκόντων, όταν διαπιστώνουν ότι οι υπάρχοντες εκπαιδευτικοί στο σχολείο δεν επαρκούν να καλύψουν με το υποχρεωτικό τους ωράριο τις ανάγκες εκπαίδευσης των μαθητών τους, όταν βλέπουν το Υπουργείο να αδιαφορεί ή επίτηδες να παραβλέπει αυτές τις ανάγκες, όταν διαπιστώνουν ότι παρά τις οχλήσεις τους δεν τοποθετείται καθηγητής για να καλύψει τα κενά, να δρουν καίρια και να απαντούν στην αδιαφορία και την ανικανότητα των κυβερνώντων, με την προσφορά τους και το ήθος τους.

«Καλούμε τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, να αναθέτουν υπερωρίες κατά κύριο λόγο από αίσθημα ευθύνης και προσφοράς απέναντι στους μαθητές τους, ως πράξη αντίστασης στην κατάρρευση του Δημόσιου Σχολείου, ως συμπεριφορά αξιοσύνης έναντι των ανάξιων που μας κυβερνούν», τονίζει. Ταυτόχρονα, καλεί τους εκπαιδευτικούς να καταγγέλλουν με κάθε τρόπο αυτές τις πολιτικές της Κυβέρνησης, να συμπορευτούν με το Συνδικαλιστικό Κίνημα και με όλες τους τις δυνάμεις να απαιτήσουν άμεσες προσλήψεις αναπληρωτών, άμεσες προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών, άμεση χρηματοδότηση της εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ διαβεβαιώνει τους εκπαιδευτικούς ότι το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας θα είναι αντάξιό τους και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος σ αυτές τις διεκδικήσεις και σε κάθε άλλη διεκδίκηση η οποία θα στοχεύει στην ανάπτυξη του Δημόσιου Σχολείου και του Έλληνα Εκπαιδευτικού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει