Υπογράφηκε η ΚΥΑ παραχώρησης στον Δήμο Κορυδαλλού της έκτασης της ΓΓΑ στο Σχιστό

«Ξεμπλοκάρει» μετά από χρόνια η κατασκευή αθλητικού κέντρου στο Σχιστό Κορυδαλλού, καθώς υπογράφηκε σήμερα, από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση παραχώρησης κατά χρήση στον Δήμο Κορυδαλλού της απαλλοτριωμένης από τη ΓΓΑ έκτασης 115 στρεμμάτων στην περιοχή των πρώην λατομείων.

Η υπογραφή της ΚΥΑ πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, παρουσία του δημάρχου Νίκου Χουρσαλά, των βουλευτών Γιάννη Τραγάκη και Δημήτρη Μαρκόπουλου, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, αθλητικών σωματείων και κατοίκων της περιοχής.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, το ξεκίνημα του οποίου χρονολογείται πριν τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, προβλέπει την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου με στίβο και κερκίδες, χωρητικότητας περίπου 5.000 θεατών, κολυμβητηρίου, κλειστού γυμναστηρίου, μικρότερων γηπέδων ποδοσφαίρου, καθώς και ανοικτών γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, τένις κ.ά.

Η ΚΥΑ προβλέπει την παραχώρηση κατά χρήση της έκτασης για 20 χρόνια στο Δήμο Κορυδαλλού, ο οποίος από την πλευρά του αναλαμβάνει το κόστος ανέγερσης, επισκευής, επέκτασης ή βελτίωσης των εγκαταστάσεων, καθώς και το κόστος λειτουργίας τους.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επισήμανε: «Χαίρομαι που επί της θητείας μου, επιτέλους, ολοκληρώνεται αυτό το ζήτημα, το οποίο ανατρέχει περισσότερο από 20 χρόνια πριν και σήμερα κάνουμε το ξεκίνημα, την αρχή της υλοποίησής του για να εξυπηρετηθούν οι εξής ανάγκες:

* Η ανάπτυξη τόσο του τοπικού αθλητισμού όσο και της ευρύτερης αθλητικής οικογένειας.

* Η αξιοποίηση μιας μέχρι τώρα ανενεργής επένδυσης.

* Η ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών με την δημιουργία ευρείας-ολυμπιακής κλίμακας έργων.

* Η ενίσχυση της αθλητικής παιδείας των κατοίκων του Δήμου, αλλά και του Λεκανοπεδίου.

* Η μελλοντική χρήση των εγκαταστάσεων που θα ανεγερθούν από τοπικές, αλλά και εθνικές ομάδες και ομοσπονδίες, με συνεργασία Δήμου, ΓΓΑ και Αθλητικών Φορέων.

Μάλιστα, έχω συζητήσει με τον δήμαρχο και φίλο, Νίκο Χουρσαλά, για την υπογραφή ενός Συμφώνου Συνεργασίας, ώστε όλοι μαζί, σε στενή συνεργασία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, του Δήμου Κορυδαλλού, της Περιφέρειας Αττικής και των τοπικών σωματείων και φορέων, να ενώσουμε δυνάμεις για τη δημιουργία ακόμα ενός αθλητικού πόλου του Λεκανοπεδίου».

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Νίκος Χουρσαλάς, δήλωσε από την πλευρά του: «Σήμερα, Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, είναι μία ιστορική μέρα για την πόλη του Κορυδαλλού. Είναι η μέρα που ο Δήμος μας “μεγαλώνει” κατά 115 στρέμματα γης, τα οποία μας παραχωρούνται κατά χρήση, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε -επιτέλους- μετά από 20 χρόνια παραλείψεων και αστοχιών, να γίνει πραγματικότητα το μεγάλο όνειρο της πόλης. Να αποκτήσουμε στην παραμελημένη για χρόνια περιοχή του Σχιστού, έναν μοναδικό χώρο άθλησης που θα είναι ανοικτός, ώστε να τον απολαμβάνουν οι κάτοικοι του Κορυδαλλού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.

Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που από την πρώτη στιγμή έδειξε αμέριστο ενδιαφέρον, προκειμένου να ολοκληρωθεί, ταχύτατα, η σύνθετη διαδικασία της παραχώρησης. Συνεργαστήκαμε συστηματικά και δώσαμε από κοινού μία λύση, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του έργου κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων. Κυρίως, όμως, επιτρέπει την άμεση αναβάθμιση της έκτασης, η οποία είχε μετατραπεί σε εστία παραβατικότητας, εγκατάλειψης και παρακμής.

Ο Δήμος Κορυδαλλού, με τη σημερινή απόφαση, καθίσταται από συνοδοιπόρος, οδηγός στην εξέλιξη και υλοποίηση του έργου. Πλέον έχουμε την ευθύνη να αξιοποιήσουμε την έκταση. Θα το κάνουμε, εργαζόμενοι μεθοδικά, αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης, ώστε ο Κορυδαλλός μας να γίνει η πόλη που δεσμευτήκαμε όταν αναλάβαμε τη διοίκησή της».

Ακολούθησε επίσκεψη και αυτοψία των κ.κ. Αυγενάκη και Χουρσαλά στην εν λόγω έκταση.

 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει