Υπογράφηκε σύμβαση για κατασκευή νέου έργου από τον Κ. Αγοραστό

Κώστας Αγοραστός: «Η οδική ασφάλεια αποτελεί για την Αιρετή Περιφέρεια θέμα μείζονος σημασίας».

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Συντηρήσεις οδών Π.Ε. Λάρισας Ανατολικού Τομέα (2η Εργολαβία)», μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του νομίμου εκπρόσωπου της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης ΕΡΓΟΑΣΦΑΛΤΙΚΗ – Γ. ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ Α.Τ.Ε. κ. Γεώργιο Στεργιούλα, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη κας Ρένας Καραλαριώτου, του Γενικού Δ/ντή της Περιφέρειας κ. Κων/νου Μέγα, του Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κ. Χρήστου Λυτροκάπη και του Επιβλέποντος Μηχανικού του έργου κ. Χρήστου Αντωνίου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.000.000,00 €, χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Κ.Α.Π της Π.Ε. Λάρισας και βάσει της προσφερθείσας έκπτωσης που είναι 61,53%, η συνολική δαπάνη των εργασιών της υπογραφείσας σύμβασης έχει διαμορφωθεί στο ποσό των 517.466,16€ (εργασίες & Φ.Π.Α.).

Στο πλαίσιο της συσταθείσας εργολαβίας θα υλοποιηθεί η συντήρηση κατά θέσεις υπαρχουσών οδών του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας στα όρια κυρίως των Δήμων Φαρσάλων, Αγιάς και Τεμπών. Το έργο αποτελεί μια πρώτη παρέμβαση στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και θα συμπληρωθεί από το έργο «Συντηρήσεις οδών Π.Ε. Λάρισας Δυτικού Τομέα (2η Εργολαβία)», προϋπολογισμού επίσης 1.000.000,00€ του οποίου η δημοπρασία διενεργήθηκε στις 3-10-2011 και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν την ανακατασκευή ασφαλτικών οδοστρωμάτων που παρουσιάζουν έντονες φθορές ή καθιζήσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπου κρίνεται απαραίτητο, εκτός της κατασκευής νέου ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας, θα γίνουν εργασίες ενίσχυσης της υποδομής της οδού και συντήρησης – επέκτασης – συμπλήρωσης υπαρχόντων τεχνικών έργων. Με την παρούσα εργολαβία αναμένεται η διάστρωση περίπου 50.000,00 μ2 νέου ασφαλτικού τάπητα. Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι δέκα (10) μήνες.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί για την Αιρετή Περιφέρεια θέμα μείζονος σημασίας καθώς οι επιπτώσεις της είναι εμφανείς τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. Είναι προφανές ότι η άσκηση συγκροτημένης και ορθολογικής πολιτικής για την πρόληψη των οδικών ατυχημάτων αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση του μεγάλου κοινωνικού ζητήματος της ασφάλειας στις μεταφορές και συγκεκριμένα στις οδικές μεταφορές. Με την παρούσα εργολαβία πραγματοποιούμε απολύτως αναγκαίες εργασίες συντήρησης οι οποίες θα εκτελεστούν σε σημεία του οδικού δικτύου, τα οποία έχουν παρουσιάσει φθορές, λόγω του έντονου κυκλοφοριακού φόρτου που αντιμετωπίζουν.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης κα Καραλαριώτου δήλωσε: « Με την υπογραφή της σύμβασης ξεκινάμε σήμερα μια σημαντική παρέμβαση στο οδικό δίκτυο Ανατολικού Τομέα της Π.Ε. Λάρισας και θα ακολουθήσει σε λίγες μέρες και μια αντίστοιχη παρέμβαση για τον Δυτικό Τομέα. Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα, η αιρετή Περιφέρεια με σχέδιο και προγραμματισμό, υλοποιεί οδικά έργα ουσίας, για την ασφάλεια των πολιτών και των μεταφορών».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει