Υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τα προσφυγόπουλα στη Νίκαια και στη Λάρισα

Με θετικό κλίμα, αντίστοιχο με αυτό που επικράτησε την προηγούμενη εβδομάδα σε γυμνάσιο της Λάρισας, υποδέχτηκαν σήμερα, γονείς, καθηγητές, μαθητές, αλλά και φορείς της πόλης, τα προσφυγόπουλα που ξεκίνησαν τα μαθήματά τους σε δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Τερψιθέας.

Αρκετός συγκεντρωμένος κόσμος καταχειροκρότησε την είσοδο των παιδιών στο σχολείο, όπου έφτασαν με λεωφορείο από το κέντρο φιλοξενίας του Κουτσόχερου. Η διευθύντρια του σχολείου καλωσόρισε τα παιδιά από την Συρία, λέγοντας με συγκινημένη φωνή, «Ελπίζουμε το σχολείο να σας φέρει ό,τι θέλετε. Να σας δώσει τη χαρά και την ελπίδα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Δημήτρης Παπαποστόλου, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως τα σχολεία είναι ένας χώρος φιλόξενος για τα παιδιά του πολέμου. «Εμείς οι εκπαιδευτικοί θα συνδράμουμε ώστε τα παιδιά να έχουν μια ευχάριστη και δημιουργική χρονιά» τόνισε.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων των μαθητών Λάρισας, Ελένη Τσιπλάκη, είπε ότι «η Ένωση γονέων θα βρίσκεται δίπλα στα παιδιά αυτά, που έφυγαν κάτω από αντίξοες συνθήκες από τα σπίτια τους λόγω του πολέμου», τονίζοντας πως και αύριο όπου οι υπόλοιποι μαθητές των προσφύγων θα ενταχθούν στο 26ο δημοτικό σχολείο Λάρισας, «θα γίνει προσπάθεια να υπάρχει αντίστοιχη φιλόξενη υποδοχή».

Να σημειωθεί πως μετά το καλωσόρισμα, τα παιδιά πήγαν στις τάξεις τους όπου τους δόθηκαν δώρα από τους καθηγητές και φορείς της Λάρισας.

Στα θρανία του 15ου δημοτικού Νίκαιας 27 προσφυγόπουλα

Στα θρανία του 15ου δημοτικού σχολείου Νίκαιας κάθισαν, για πρώτη φορά, τα 27 προσφυγόπουλα, που εδώ και μήνες διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό. Τους μικρούς μαθητές που έφθασαν με λεωφορείο στις δύο το μεσημέρι, υποδέχτηκαν με δυνατό χειροκρότημα, οι δάσκαλοι, η δημοτική αρχή, τα παιδιά και μαθητές από διπλανά σχολεία, αλλά και κάτοικοι της περιοχής που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας τα παιδιά θα διδάσκονται μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ ήδη έχει καθοριστεί η αίθουσα που θα διεξάγονται τα μαθήματα. Όπως άλλωστε εξήγησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, που υποδέχτηκε σήμερα τα παιδιά στο σχολείο: «Το υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει απολύτως το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει για τη σταδιακή ένταξη όλων των παιδιών των προσφύγων στο σχολικό σύστημα». Ο κ. Παντής διευκρίνισε ότι μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος -το οποίο θα επιτευχθεί στο τέλος της άλλης εβδομάδας- θα έχει καλυφθεί το σύνολο των 100 σχολείων που εντάχθηκαν σε όλη την χώρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει