Υπολειτουργούν οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού της 5ης Υ.Π.Ε.

Επισημαίνει με αναφορά ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τις σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζουν οι κλινικές της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στα νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι νεφροπαθείς της Μαγνησίας όσο και της Περιφέρειας τόνισε σε αναφορά του προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος.

Η αναφορά του βουλευτή έχει ως εξής: «Πρόσφατα έγινα αποδέκτης της συνημμένης έγγραφης αναφοράς συμπολιτών μου και συγκεκριμένα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών. Στην αναφορά περιγράφεται η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αυτή τη στιγμή οι κλινικές των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού στο σύνολο των νοσοκομείων της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, το κοινό πρόβλημα που παρουσιάζουν όλες οι Μ.Τ.Ν. στην Υ.ΠΕ. είναι η παλαιότητα των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης. Η συχνή, καθημερινή τους χρήση, πολλές φορές χωρίς την αναγκαία συντήρηση, προκειμένου να λειτουργούν πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια ασφάλειας θέτει σε κίνδυνο, όχι μόνο τη θεραπεία των αιμοκαθαρόμενων νεφροπαθών, αλλά και την υγεία τους εν γένει.

Ανασταλτικός παράγοντας για την εύρυθμη λειτουργία των κλινικών και τη ποιοτική παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς αποτελεί και η έλλειψη σε προσωπικό. Οι κλινικές του τεχνητού νεφρού απασχολούν πέρα από τους νεφρολόγους και ένα σημαντικό αριθμό νοσηλευτών και παθολόγων. Εντούτοις, σε όλες τις κλινικές της Υ.ΠΕ. παρουσιάζονται λειτουργικά κενά που πρέπει να καλυφθούν άμεσα.

Εκ των ανωτέρω, αλλά και του συνημμένου εγγράφου, συνάγεται ότι το Υπουργείο Υγείας οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη του το υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών, ώστε να μεριμνήσει για την έγκαιρη και προσήκουσα περίθαλψη μιας καθ’ όλα ενεργής ομάδας του κοινωνικού συνόλου όπως είναι οι νεφροπαθείς».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει