Υποχωρεί η μετοχή της Lufthansa μετά το πρόβλημα στο σχέδιο διάσωσης


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020, 15:23

Υποχωρεί η μετοχή της Lufthansa, καθώς η γερμανική κυβέρνηση διεξήγε συνομιλίες της τελευταίας στιγμής με τον μεγαλύτερο μέτοχο της αεροπορικής εταιρείας, ο οποίος απειλεί να μπλοκάρει μια διάσωση 9 δισ. ευρώ εκτός και αν προσαρμοστούν οι όροι.

Η μετοχή υποχωρεί 5,2%, καθώς ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Heinz Hermann Thiele συναντήθηκε με κρατικούς αξιωματούχους στο Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Η γερμανική αεροπορική έχει πληγεί σημαντικά από την κρίση του κορωνοϊού και από την αναμενόμενη παρατεταμένη ταξιδιωτική ύφεση, υποχρεώνοντάς την να καταφύγει σε κρατική διάσωση προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση.

Ο Thiele, ο οποίος ελέγχει το 15,5% του ομίλου, αντιτίθεται στους όρους διάσωσης, οι οποίοι προβλέπουν την απόκτηση 20% από το δημόσιο και έδρες στο δ.σ., το diluting των υφιστάμενων μετόχων και έχει προτείνει αντί αυτού ένα έμμεσο holding μέσω της αναπτυξιακής τράπεζας της χώρας, KfW.

Η πτώση της μετοχής σήμερα έρχεται μετά από ένα μήνυμα του CEO της Lufthansa το Σαββατοκύριακο με το οποίο δήλωνε στους εργαζόμενους ότι λιγότερο από το 38% των μετοχών έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν σε μια κρίσιμη συνεδρίαση των μετόχων την Πέμπτη, δίνοντας στον Thiele ένα αποτελεσματικό βέτο για τη διάσωση, η οποία χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων για να περάσει.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020, 15:27

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει