Υποψήφιοι Μαγνησίας για το ΕΕΚ στις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη 2015 το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ΕΕΚ-Τροτσκιστές κατέρχεται με τον εκλογικό συνδυασμό “ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΚΛΟΓΙΚΉ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ ΕΕΚ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ/ΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ”

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΠΑΛΕΨΕΤΕ, ΣΤΗΡΙΞΤΕ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ:
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ !

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ καλεί σε συστράτευση σε ένα ταξικό Ενιαίο Μέτωπο πάλης των εργατικών και λαΐκών οργανώσεων και κινημάτων για μια σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση του καπιταλισμού. Το πρόγραμμα πάλης μας περιλαμβάνει τα παρακάτω κομβικά στοιχεία:
Διαγραφή του χρέους στους ληστές του ληστρικού διεθνούς ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου και των Ελλήνων καπιταλιστών που έχουν επενδύσει στη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Άμεση κατάργηση των Μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων.

Εθνικοποίηση όλων των τραπεζών -που έτσι κι αλλιώς στηρίζονται στη χρηματοδότηση του δημοσίου, δηλαδή στη φορολογία του ελληνικού λαού- χωρίς αποζημίωση στους μεγαλοτραπεζίτες-παράσιτα, και κάτω από εργατικό έλεγχο. Διασφάλιση όλων των καταθετών μέχρι τις 100.000 ευρώ, και χρησιμοποίηση των τραπεζών για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Αντί για ιδιωτικοποιήσεις-ξεπουλήματα, εθνικοποίηση όλων των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων ώστε σε συνδυασμό με τις εθνικοποιημένες τράπεζες να βγει η οικονομία από το φαύλο κύκλο της ύφεσης, να ανοίξουν δουλειές και να χτυπηθεί η ανεργία.

Άμεση έξοδος από την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ΕΕ δεν είναι, ούτε ποτέ ήταν “σπίτι των λαών”. Είναι σφαγείο των πολυεθνικών. Δεν είμαστε υπέρ του εθνικού απομονωτισμού, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει ούτε καπιταλισμός ούτε σοσιαλισμός σε μια μόνο χώρα. Επιδίωξη άμεση, μαζί με την εργατική τάξη της Ευρώπης, για τη δημιουργία των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Πολιτειών της Ευρώπης από τον Ατλαντικό μέχρι το Βλαδιβοστόκ. Στην περιοχή μας για Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία και για μια ευρύτερη Ευρωμεσογειακή συνεννόηση.

Πόλεμος στα ζόμπι του ναζισμού, του ρατσισμού και του πολέμου. Ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ που σπέρνουν πολέμους και απελπισία στην Αφρική και την Μέση Ανατολή. Έξω οι ιμπεριαλιστικές βάσεις. Για μια διεθνιστική συνεργασία των λαών και των εργατών στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση και αναξιοπρέπεια.

Στη Μαγνησία το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού περιλαμβάνει τους παρακάτω αγωνιστές και αγωνίστριες:
1. ΝΤΟΥΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Χρήστου, γεωπόνος, περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας
2. ΛΑΣΚΟΥ ΕΛΕΝΗ του Περικλή, μαία, ιδρυτικό μέλος της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας Βόλου
3. ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Γεωργίου, βιομηχανικός εργάτης, μέλος του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος
4. ΝΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αποστόλου, τεχνολόγος μηχανολόγος, μέλος του συνδικάτου οικοδόμων Μαγνησίας και των «Αγωνιζόμενων Οικοδόμων»
5. ΣΕΒΑΣΤΙΔΟΥ ΟΛΓΑ του Δημητρίου, κοινωνική ανθρωπολόγος, μεταπτυχιακό στην προφορική ιστορία, ιδρυτικό μέλος του σωματείου συμβασιούχων εργαζομένων σε ΝΠΙΔ
6. ΣΚΟΥΦΟΓΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ-ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Παναγιώτη, αρχιτέκτονας, υπ. διδάκτωρ Γεωγραφίας, μέλος του σωματείου μισθωτών τεχνικών, μέλος της αντιπροσωπείας ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ.

Τέλος επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι το ΕΕΚ δεν στηρίζεται σε χορηγούς και οικονομικά συμφέροντα, παρά μόνο στη στήριξη των συντρόφων και φίλων του. Λογαριασμός ΕΤΕ: 12545000163 ΕΜΕ/ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει