Υποψήφιος στις εκλογές διπλωμάτης που αυτομόλησε από τη Βόρεια Κορέα


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, 03:43

Ο πρώην δεύτερος τη τάξει στη βορειοκορεατική πρεσβεία στο Λονδίνο Θάε Γιονγκ Χο, ο οποίος είχε αυτομολήσει στον Νότο, θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου στη Νότιο Κορέα υπό τη σημαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετέδωσε τη Δευτέρα το κρατικό πρακτορείο Yonhap επικαλούμενο αξιωματούχο της παράταξης αυτής.

Όπως τόνισε στους δημοσιογράφους ο Κιμ Χιονγκ-ο, επικεφαλής της επιτροπής συγκρότησης του ψηφοδελτίου του συντηρητικού Κόμματος Ελευθερίας της Κορέας, το κόμμα του σχεδιάζει να βρει μία κατάλληλη εκλογική περιφέρεια, όπου θα μπορούσε να προσφέρει ουσιαστικά ο Θάε, προσθέτοντας πως μία τέτοια περιφέρεια θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται ευρύτερα στη Σεούλ.

«Ο Θάε είναι κάποιος που ριψοκινδύνευσε τη ζωή του για την ελευθερία. Είναι ένας άνθρωπος που κατανοεί τον πόνο των 10 εκατ. από τις χωρισμένες οικογένειες και ως ένας από τα 25 εκατ. των Βορειοκορεατών είναι ένας που θα μπορούσε να παρουσιάσει ένα όραμα για την ειρήνη και να διατρανώσει δημοσίως τις σχετικές θέσεις της Βορείου Κορέας», πρόσθεσε ο Κιμ.

Οι εκλογές σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη της Εθνοσυνέλευσής της έχουν προκηρυχθεί για τις 15 Απριλίου.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, 03:44

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει