Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην Κρήτη: Ελεύθεροι ο λιμενικός, ο ξυλουργός και ο φούρναρης


Αποφυλακίζονται με διάταξη της ανακρίτριας οι 3 προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που αποκαλύφθηκε λίγα 24ωρα μετά το Πάσχα, όταν η αστυνομία συνέλαβε πάνω στο deal Κρητικούς που παζάρευαν με Ιταλό πελάτη, λάρνακες και αρχαία, προερχόμενα από την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς.

Από τους συλληφθέντες τον περασμένο Απρίλιο, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι οι τρεις, ενώ ο αρχαιοφύλακας, ο διερμηνέας και ο Ιταλός πελάτης, είχαν αφεθεί από την αρχή ελεύθεροι. Πλέον με αίτημα προς τις ανακριτικές αρχές, ζήτησαν την αποφυλάκισή τους και ως φαίνεται η ανακρίτρια έκρινε ότι δεν συνέτρεχαν πλέον οι λόγοι συνέχισης της προφυλάκισής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι πλέον, αφήνονται ελεύθεροι και η υπόθεση θα κριθεί στο ακροατήριο όταν κλείσει η ανάκριση και οριστεί δικάσιμος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αποφυλακίζονται οι εμπλεκόμενοι της υπόθεσης που εξ αρχής λόγω επαγγέλματος αποκαλούνται με την επαγγελματική τους ιδιότητα και πιο συγκεκριμένα ο λιμενικός, ο ξυλουργός και ο φούρναρης.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα του Πάσχα πραγματοποιήθηκαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή και του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης στον Κρουσώνα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βουτών και του Πετροκεφάλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξι από τα άτομα που εμπλέκονταν έγιναν «τσακωτά» μετά από έφοδο των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. σε αγροικία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «στις έρευνες που έγιναν σε σπίτια και σε επιχείρηση εντοπίστηκαν:

  • 7 κιβωτιόσχημες λάρνακες, εκ των οποίων δύο σώζουν αετοματικά καλύμματα, υστερομινωικής ΙΙΙΑ2-Β περιόδου (1400-1300 π.Χ.), προερχόμενες από ταφικά σύνολα, κάποιες εκ των οποίων περιέχουσες οστά,
  • 88 αγγεία ιδίας περιόδου αλλά και λίθινης εποχής,
  • 3 κυνηγετικά όπλα, σκοπευτικό πιστόλι, 38 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και μεταλλική ράβδος και ηλεκτρονικός υπολογιστής και φορητοί δίσκοι αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων.

Πηγή:neakriti.gr

 Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει