Υπόμνημα των Συλλόγων Συνταξιούχων στον Διευθυντή του ΠΕΔΥ Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κύριοι,

ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα.

Οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση προωθούνται σ’ όλες τις χώρες, ανεξάρτητα αν υπάρχουν χρέη και μνημόνια και υπηρετούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η Υγεία είναι βασικό λαϊκό δικαίωμα και δεν πρέπει να αφήσουμε να δοθεί για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου που έχει εισχωρήσει και στο χώρο της υγεία.

Το σχέδιο κλιμακώνεται με:

– Τη δραστική υποχρηματοδότηση των Κρατικών Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων (το 2014 προβλέπεται μείωση των νοσοκομείων 32%, του ΕΟΠΥΥ 30% και της φαρμακευτικής δαπάνης 15%).
– Τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή Υπηρεσιών Υγείας, δηλαδή τη μετατροπή του σε “μαγαζί”.
– Την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες (την τριετία αυξήθηκε από 9% στο 27%
– Τη μαζική διαγραφή σκευασμάτων και εργαστηριακών εξετάσεων από το “βασικό πακέτο παροχών” για το λαό.

Σήμερα, οι συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, που ασθενούν ή οι χρονίως πάσχοντες ή ανασφάλιστοι-άνεργοι δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε γιατρό, εξετάσεις ή φάρμακα.

Η κατάσταση αυτή που έχει διαμορφωθεί στην υγεία είναι συνέπεια της πολιτικής που εφαρμόστηκε κατ’ εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλίων.

Στην Μαγνήσια με την έναρξη λειτουργιάς των μονάδων υγείας του ΠΕΔΥ εμφανίζονται μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, αφού σε όλο το νομό υπάρχουν μόλις 25 γιατροί για όλο το νομό, εκ των οποίων οι 14 στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλο και θα πρέπει να υπάρξει:
άμεση διεκδίκηση για την πρόσληψη διαφόρων ειδικοτήτων, όπως: των παθολόγων, παιδιάτρων, ωτορινολαρυγγολόγων, οφθαλμίατρων και καρδιολόγων στα οποία υπάρχει «επικίνδυνη» έλλειψη σήμερα.

Διεκδικούμε:

· Ανάπτυξη σύγχρονου, δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας με προσανατολισμό στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση.
· Δημόσιο και δωρεάν σύστημα ΠΦΥ για όλο το λαό.
· Τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ να στελεχωθούν επαρκώς με όλες τις ειδικότητες, με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση.
· Να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα του ΕΟΠΥΥ.
· Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ΤΩΡΑ σε όλους τους άνεργους και το λαό.
· Να καταργήσουμε στην πράξη το πλαφόν στη συνταγογράφηση,
· Να μην καταβάλλεται το ποσό των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και μην επεκταθεί στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει