Υψώνεται τείχος σε παραγκούπολη της Ινδίας για να μην δει ο Τραμπ τη φτώχεια!


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, 12:43

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα προστατευθεί από το θέαμα των παραγκουπόλεων χάρη σε ένα νέο τείχος που ανεγέρθηκε στην πόλη Αμχενταμπάντ της Ινδίας την οποία θα επισκεφθεί αργότερα αυτό τον μήνα.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος εξήγησε ότι το τείχος ανεγείρεται για λόγους ασφαλείας και όχι για να κρύψει την παραγκούπολη.

Όμως ο εργολάβος που έχει αναλάβει την κατασκευή του εξήγησε ότι η κυβέρνηση «δεν ήθελε ο Τραμπ να δει την παραγκούπολη» όταν περάσει από μπροστά της στη διαδρομή από το αεροδρόμιο της Αχμενταμπάντ.

«Μου ζήτησαν να το κατασκευάσω το συντομότερο δυνατό, περισσότεροι από 150 μαραγκοί εργάζονται όλο το 24ωρο για να τελειώσει το έργο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όποιος και να είναι ο λόγος της κατασκευής του, το τείχος αυτό, που θα έχει μήκος 400 μέτρων και ύψος 2 μέτρα, θα εμποδίσει τον Αμερικανό πρόεδρο να δει την παραγκούπολη όπου ζουν περίπου 800 οικογένειες.

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει δεσμευθεί να κατασκευάσει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, θα επισκεφθεί την Ινδία στις 24 και 25 Φεβρουαρίου για να επαναβεβαιώσει τους στρατηγικούς δεσμούς των δύο χωρών.

Αναμένεται να παραστεί σε εκδήλωση με τίτλο “Kem Chho Trump” (Τι κάνεις, Τραμπ) που θα πραγματοποιηθεί σε στάδιο της Αχμενταμπάντ, αντίστοιχη με αυτή που διοργάνωσε ο ίδιος στο Χιούστον τον Σεπτέμβριο με τίτλο “Howdy Modi” προς τιμή του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Την Τρίτη από τον Λευκό Οίκο ο Τραμπ εκτίμησε, επικαλούμενος τον Μόντι, ότι «εκατομμύρια και εκατομμύρια άνθρωποι» θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Αυτή θα προσφέρει ευκαιρία στον Αμερικανό πρόεδρο να κερδίσει τη στήριξη εκατοντάδων Αμερικανοϊνδών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Όμως κάποιοι κάτοικοι της παραγκούπολης, τα σπίτια των οποίων θα κρυφτούν πίσω από το τείχος στην Αχμενταμπάντ, τη μεγαλύτερη πόλη στο κρατίδιο Γκουτζαράτ από όπου κατάγεται ο Μόντι, κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση σπαταλά χρήματα για να κρύψει τους φτωχούς.

«Η φτώχεια και οι παραγκουπόλεις αποτελούν την πραγματικότητα τη ζωής μας, όμως η κυβέρνηση Μόντι θέλει να κρύψει τους φτωχούς», δήλωσε ο Παρβαρμπάι Μαφάμπχαϊ, ένας εργάτης που ζει εκεί με την οικογένειά του επί περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει