Φάκελο διεκδίκησης πόρων για τις καταστροφές από τις πρόσφατες θεομηνίες δημιουργεί η Π.Θ.

Ξεπερνούν τα 140 εκ. ευρώ οι ζημιές που προκλήθηκαν στις δημόσιες υποδομές της περιφέρειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στην περιφέρεια Θεσσαλίας ώστε το ταχύτερο δυνατό, σε συνεργασία με την ΠΕΔ, να ολοκληρωθεί ο φάκελος με όλα τα στοιχεία των ζημιών που υπέστησαν δημόσιες υποδομές στη Θεσσαλία κατά τις πρόσφατες θεομηνίες.

Παράλληλα, όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, η περιφέρεια βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία ώστε να διεκδικηθούν από ευρωπαϊκά προγράμματα, τα χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών της περιφέρειας, το κόστος των ζημιών θα ξεπεράσει τα 140 εκ. ευρώ

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αγοραστού: «Με τις πρόσφατες θεομηνίες και τις πλημμύρες που είχαμε στην περιφέρεια Θεσσαλίας, αντιμετωπίσαμε τεράστια προβλήματα. Δρόμοι και γεφύρια έπεσαν, είχαμε καθιζήσεις, πλημμύρες και πολλές καταστροφές που όλες τους μεταφράζονται σε χρήματα. Εμείς έχουμε κάνει μία αποτίμηση και σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσό και τους δημάρχους, αναμένουμε και τις δικές τους αποτιμήσεις των ζημιών προκειμένου να δημιουργήσουμε έναν κοινό φάκελο για τις καταστροφές.

Οι ζημιές που έχουν προκληθεί, θα ξεπεράσουν τα 140 εκ. ευρώ. Έχουμε εξειδικεύσει τις περιοχές, τα δημοτικά διαμερίσματα και τις χιλιομετρικές θέσεις των ζημιών, κάνοντας σημειακή απεικόνισή τους.

Διαθέτουμε φωτογραφικό υλικό και προϋπολογισμούς. Είναι μία δύσκολη εργασία, αλλά οφείλουμε να την κάνουμε ώστε το υπουργείο είτε από εθνικούς πόρους, είτε από το ταμείο αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να εξασφαλίσει τα χρήματα για την επιδιόρθωση των δημοσίων υποδομών που αυτή τη στιγμή έχουν καταστραφεί.

Γνωρίζουμε τη δύσκολη εθνική οικονομική συγκυρία και γι’ αυτό κάνουμε μία κοινή προσπάθεια με το υπουργείο και την κυβέρνηση ώστε να διεκδικήσουμε τα απαιτούμενα χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει