Φιλοξενούμενος της Μονής Εσφιγμένου ο ψευτογιατρός


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 11:28

Τρείς Μονές του Αγίου Όρους επισκεπτόταν ο προφυλακισμένος ψευτογιατρός Νικόλαος Κοντοστάθης. Βασικό του «στέκι» στο Όρος ήταν η υπό κατάληψη Μονή Εσφιγμένου η οποία ελέγχεται από Ζηλωτές, φανατικούς Ταλιμπάν της Ανατολική Εκκλησίας οι οποίοι καταφέρονται κατά του Πατριαρχείου, κατά της Αρχιεπισκοπής της Ελλάδος αλλά και κατά της ίδιας της Ελληνικής Πολιτείας.

Ο άνθρωπός που κατηγορείται ότι προκάλεσε τον θάνατο σε συνανθρώπους του βαριά ασθενείς πουλώντας ψεύτικές ελπίδες και όταν ,προμηθευόταν τα σκευάσματα του από την Μονή Εσφιγμένου (πιθανώς και από τις άλλες δύο). Η υπό διωγμό και εκτοπισμένη από την Μονή Εσφιγμένου νόμιμη μοναστική αρχή εξέδωσε ανακοίνωση οποία αναφέρει τα εξής :

«Καρυές Αγίου Όρους

19.6/2.7.2020

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου, κατόπιν εσφαλμένων αναφορών σε διάφορα δημοσιεύματα, δηλώνει πως ουδέποτε έχει έρθει σε επικοινωνία ή συναλλαγή με τον φερόμενο ως ψευδογιατρό, Νικόλαο Κοντοστάθη, και ουδέποτε μοναχός της τον σύστησε σε οιονδήποτε, αλλά, αντιθέτως, έγινε παράνομη χρήση του ονόματός της από τους καταληψίες του κεντρικού της κτηριακού συγκροτήματος. Επιπλέον, ποτέ εκπρόσωπος της Μονής δεν έκανε δηλώσεις επί του θέματος, ανώνυμα και με αλλοιωμένη φωνή, όπως παρουσιάστηκε σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού!

Εξ όσων δυνάμεθα να γνωρίζουμε, ο κατηγορούμενος επανειλημμένως διέμεινε στο υπό κατάληψη κεντρικό κτηριακό συγκρότημα της Μονής, προφανώς έχοντας εισέλθει παράνομα στο Άγιο Όρος, εφόσον ουδέποτε εφοδιάστηκε με το απαραίτητο για νόμιμη είσοδο διαμονητήριο από το γραφείο προσκυνητών της Ιεράς Επιστασίας.

Οι καταληψίες του κεντρικού κτηρίου της μονής μας δεν είναι Εσφιγμενίτες, ούτε Αγιορείτες μοναχοί.

Η υπόθεση των σχέσεων του φερόμενου ως ψευδογιατρού με τους καταληψίες της Μονής βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της διερεύνησης από τις αρμόδιες αρχές. Η Ιερά Μονή μας παρακολουθεί με πολλή προσοχή τις εξελίξεις και θα επανέλθει επί του θέματος μόλις διαλευκανθούν όλες οι πτυχές του, όπως αυτή που σχετίζεται με οικονομικές δοσοληψίες, καθώς και με την παράνομη συνεργασία όλων όσοι ευθύνονται σε πράξεις εις βάρος της υγείας και της ζωής αθώων ανθρώπων.

Εκ της Ιεράς Μονής».

Είναι προφανές πώς ο εγκληματίας ψευτογιατρός συνεργαζόταν με παραεκκλησιαστικά κυκλώματα που έχουν άκρες στο Όρος και όχι μόνον. Ως γνωστόν ο Κοντοστάθης εντόπιζε τα θύματα του στήνοντας ενέδρα και σε Μοναστήρια όπου συγκεντρώνοντας απελπισμένοι ασθενείς με τους συγγενείς τους. Η υπόθεση θυμίζει έντονα αντίστοιχες περιπτώσεις εργαλειοποίησης του θρησκευτικού φανατισμού  από απατεώνες ( Αγία Αθανασία του Αιγάλεω φερ΄ειπείν) με στόχο αφελείς θρησκόληπτους ή ανθρώπους σε απόγνωση.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 11:28

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει