Φταίει μόνο η γραφειοκρατία;


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020, 00:37

Γιώργος Αρκουλής

Ενώ συνεχίστηκε χθες η δίκη εκείνων που θεωρούνται υπεύθυνοι για την καταστροφική πλημμύρα πριν τρία χρόνια στην Μάνδρα, φωνές διαμαρτυρίας (με πινελιές αγανάκτησης και απελπισίας) ακούστηκαν μέσω βραδινού δελτίου ειδήσεων στη τηλεόραση (Σρόϊτερ) από πληγέντες, που έζησαν τις εφιαλτικές ώρες και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

«Μας ξέχασαν. Πάνω από τριάντα μήνες περιμένουμε από την Πολιτεία να μας δώσει όσα υποσχέθηκε», είπε μία κυρία, η οποία προφανώς δεν διατηρεί λογαριασμό σε Τράπεζα του εξωτερικού, ούτε διαθέτει εταιρία οφ σόρ…

Ωστόσο, αυτή η λήθη την οποία κατήγγειλε, δεν αφορά μόνο τους άτυχους κατοίκους της Μάνδρας. Εδώ και σχεδόν έξι χρόνια, το κράτος και ξεχνάει και κωφεύει στα παράπονα χιλιάδων συνταξιούχων, οι οποίοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά για τις κλοπές (Κατρούγκαλος κλπ.) στο εισόδημά τους, ενώ με διάφορα νομικά κόλπα προσπαθεί να μεταθέσει στο…διηνεκές τις οφειλές.

Στην δεύτερη περίπτωση δεν πρόκειται για πρόβλημα γραφειοκρατίας, που, όπως καταγγέλλεται επιτρέπει στην Πολιτεία να κερδίζει χρόνο και να μην δίνει στους πληγέντες της Μάνδρας τα χρήματα για αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστησαν. Προφανώς, οι τελευταίοι «τιμωρούνται» διότι το κακό που συνέβη, τους προέκυψε την περίοδο που κυβερνούσε άλλο κόμμα και στην Περιφέρεια δεν υπήρχε εκλεκτός της ΝΔ αλλά η Ρένα Δούρου.

Όποιος πιστεύει πως (και) αυτό δεν έχει κάποια σχέση με την τεράστια καθυστέρηση, είναι γελασμένος (ή δεν γνωρίζει πως λειτουργεί η Πολιτική στην Ελλάδα)…


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020, 01:14

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει