Φυλάκιση 4 ετών για έναν άνδρα που πυροβόλησε εναντίον της πρεσβείας της Σαουδικής ΑραβίαςΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021, 20:27

Σε φυλάκιση 4 ετών καταδίκασε την Παρασκευή (24/12) ολλανδικό δικαστήριο έναν άνδρα επειδή πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στη Χάγη.

Ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι δεν είχε τρομοκρατικά κίνητρα.

Στις 12 Νοεμβρίου 2020 ο Μοχάμεντ Α., 41 ετών, πυροβόλησε 29 φορές εναντίον της πρεσβείας, που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, με ένα πιστόλι τύπου Glock. Από τα πυρά δεν τραυματίστηκε κανείς, όμως έμειναν πολλά σημάδια από τις σφαίρες στο κτίριο.

«Το δικαστήριο τον καταδικάζει (…) σε φυλάκιση τεσσάρων ετών», ανέφεραν οι δικαστές στην ανακοίνωσή τους, αφού έκριναν ότι το συμβάν δεν σχετιζόταν με τρομοκρατική ενέργεια.

«Ήταν δυσαρεστημένος με τον τρόπο με τον οποίο η πρεσβεία χειριζόταν μια βαθιά του επιθυμία, να επισκεφθεί τη Μέκκα και τη Μεδίνα», σχολίασαν, επισημαίνοντας εξάλλου ότι ο κατηγορούμενος είχε ψυχολογικά προβλήματα. «Πήγε περισσότερες από μία φορές στην πρεσβεία προσπαθώντας να πάρει βίζα» και «είχε ήδη προκαλέσει φθορές στο κτίριο προηγουμένως», πρόσθεσαν στο σκεπτικό τους.

Την προηγούμενη ημέρα είχε εκραγεί στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας μία βόμβα, κατά τη διάρκεια τελετής για την Ανακωχή της 11ης Νοεμβρίου 1918, στην οποία συμμετείχαν πολλοί ξένοι διπλωμάτες. Η ολλανδική αστυνομία αρχικά προσπάθησε να διαπιστώσει αν τα δύο επεισόδια συνδέονταν μεταξύ τους.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021, 20:33Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει