Φυσικά και θα εισβάλουμε στα νησιάΆκρως προκλητικός εμφανίστηκε ένας Τούρκος αναλυτής σε εκπομπή του CNN Turk, δηλώνοντας πως «φυσικά και θα εισβάλουμε στα νησιά. Είναι δυνατόν να υπάρχουν νησιά που βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας;».

Η στάση του τουρκικού Τύπου -και των προσκεκλημένων στα πάνελ- ταυτίζεται με αυτή της κυβέρνησης και συγκεκριμένα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην εθνική αντιπροσωπεία, ο οποίος είχε τονίσει ότι «το θέμα των νησιών του Αιγαίου είναι ζήτημα εθνικής μας πολιτικής. Μην κάνετε δηλώσεις και κριτική που θα ικανοποιήσει την Ελλάδα». Οι νέες αυτές απειλές έρχονται μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι «οι πύραυλοι Tayfun θα χτυπήσουν την Αθήνα».

 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι εμπρηστικοί διάλογοι που ακούστηκαν στο CNN Turk είναι οι ακόλουθοι:

– «Τα νησιά αυτά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τον όρο να είναι αποστρατιωτικοποιημένα», δήλωσε στο CNN Turk o στρατιωτικός αναλυτής Αμπντουλάχ Αγάρ.

– «Δηλαδή τι σημαίνει η συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών; Δηλαδή τους λέμε πως δεν μπορούν να έχουν την κυριαρχία αυτών των νησιών», ανέφερε ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet Αχμέτ Χακάν.

– «Ναι, από τη στιγμή που δεν τήρησαν τους όρους των Συνθηκών και στα πλαίσια του Δικαίου ξεκινώ αυτή τη συζήτηση», παρατήρησε ο πολιτικός αναλυτής Χακάν Μπαϊρακτσί.

– «Όταν έρθει η ώρα, η Τουρκία θα κλείσει τον ανοιχτό λογαριασμό για τα νησιά. Όταν θα είναι έτοιμη η Τουρκία», ανέφερε ο δημοσιογράφος Τουργκάι Γκιουλέρ.

– «Δηλαδή τι λέτε; Πως η Τουρκία θα κάνει εισβολή στα νησιά;», ρώτησε ο Χακάν.

– «Φυσικά και θα εισβάλουμε στα νησιά. Είναι δυνατόν να υπάρχουν νησιά που βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας;», απάντησε κυνικά ο Γκιουλέρ.

– «Το θέμα των νησιών του Αιγαίου είναι ζήτημα εθνικής μας πολιτικής», πρόσθεσε.

Το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας προ εβδομάδας ανακοίνωσε ότι τα νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν άμεσα, υπάρχει συγκεκριμένος στόχος, δηλαδή αποστρατιωτικοποίηση ή εισβολή «μια νύχτα ξαφνικά», και το ίδιο είπαν Τούρκοι αναλυτές στο CNN Turk.Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει